101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - VLT

  •  
27-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
PS VLT TBT ZW

Zoals iedere week ook deze donderdag weer een #TBT, en dit keer gaan we way back. Je kon kiezen tussen de 14 jaar oude sessie van VLT met Dret en Krulle of die van A&C (Alex & Crimson) uit 2008. Jullie keus viel op de eerste, dus vandaag neemt 101Barz je mee terug naar 2007! 

Vaderloze Troepen (VLT) is een rapformatie die haar oorsprong vindt in de Amsterdamse Bijlmer. VLT begon in 2005 en bestaat uit 5 bloedverwanten: ze zijn allemaal neven van elkaar. Zoals de naam al zegt hebben deze jongens nog een ding gemeen: ze zijn opgegroeid zonder vader

Dret en Krulle waren vaak samen. De twee maakten veel muziek, terwijl de rest van de groep andere prioriteiten hadden. De twee gingen verder met rappen onder de naam van VLT, zo ook in deze #TBT sessie. Het publiek begon Dret en Krulle echter te zien als VLT. In 2009 besloten de boys daarom als duo verder te gaan. Dret zegt zelf: “VLT zijn vijf mannen en wij zijn de twee laatste en jongste leden van de groep. Dus uit respect voor de oprichters zouden we onszelf als duo nooit VLT noemen”. Een van de eerste, en meest succesvolle track die ze als duo uitbrachten is ‘Verder’.

De boys traden daarna op door heel het land en werden meerdere malen genomineerd voor een State award. In augustus bracht het duo de videoclip ‘Showtime’ uit. Dit was een voorbode voor het gelijknamig album dat een jaar later, in 2013, zou verschijnen. In ditzelfde jaar deden de boys opnieuw een Studiosessie. Dret verscheen trouwens niet alleen als rapper bij 101Barz. Hij maakte een tijdje een deel uit van de Barz-crew.\

In de periode daarna werd het echter een tijdje stil. Gelukkig werd deze stilte in februari 2014 doorbroken met de videoclip ‘Doe iets’ met Adje en Keine Viezerik. In mei 2014 kwam het langverwachte album ‘Showtime’ dan eindelijk uit.

Vandaag brengen we wat old school Bijlmer Style terug naar je beeldscherm. De #TBT van de Vaderloze Tropen staat nu online op het 101Barz YouTube-kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.