101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: U-Niq

  •  
16-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
75 keer bekeken
  •  
Morgen hebben we een nieuwe studiosessie voor jullie, maar voordat het zover is, duiken we eerst terug in de tijd. Vandaag blikken we terug op een legendarische sessie, maar dan ook echt een legendarische. We hebben het over U-Niq en dan weet je waar we naartoe gaan: Rotterdam!
U-Niq is een iconische naam in de Nederlandse rapgame, al sinds jaar en dag. Al voor de jaren negentig, zo’n dertig jaar geleden, was hij bezig met het maken van muziek. De invloed van de Amerikaanse muziek was groot in die tijd en daar trok ook hij zich aan op. Denk aan rappers als Kool G-Rap, Big Daddy Kane en Rakim.
Je kunt de rapper verder kennen van zijn lange repertoire die hij door de jaren heen opbouwde. Een van zijn meest classic releases is zijn album ‘Rotterdam’, hoe kan het ook anders. Er staan maar liefst zestien tracks op de plaat, waarop hij samenwerkt met onder anderen Winne, Feis en Sticks. Grote namen in de rapgame, ook vandaag de dag nog.
De meest bekende track op het album is ‘Klein, Klein Jongetje’, waarop U-Niq rapt met Feis. Het is een track die, mede door de tragische gebeurtenissen rondom Feis, extra lading heeft gekregen. “Klein klein jongetje, wat wil je zijn als je groot bent? Je kan niet klagen als je dood bent”, is een line die je bij het aandachtig luisteren vandaag de dag kippenvel geeft.
In de zomer van 2009 kwam U-Niq vervolgens dus langs in de studio van 101Barz. Hij verscheen solo en dus had hij genoeg tijd om zijn gedachten te uiten. Hij focust zich op Rotterdam, zoals we hem kennen. “Ik ben de president, nog steeds.” Van bescheidenheid is in de sessie geen sprake, maar wat maakt het ook uit? Het is U-Niq in the building, nu weer te checken!
Je kan niet meer stemmen.
Delen: