101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: The Opposites - Oew Oew

  •  
29-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
97 keer bekeken
  •  
oew oew tbt

"Al die rappers worden vast wel lauw, zodra ze merken dat we knallen als een astronaut"

Morgen (Vrijdag 30 maart) is het zover: Big2 zal dan zijn eerste solo-album genaamd 'Van Staal' droppen. Het album telt vijftien nummers, waarvan de titeltrack 'Van Staal' vrijdag is uitgekomen. Daarnaast zijn er samenwerkingen met Jonna Fraser, Glen Faria, Lijpe, Pete Philly en Sjaak. Hoewel Big2 zich nu dus volledig op zijn solo carriere focust, kennen we hem natuurlijk allemaal van zijn jaren samen met Willem de Bruin als The Opposites.
Voor de TBT van vandaag gaan we zo'n 13 jaar terug, naar het eind van 2005. In dit jaar bracht het duo namelijk hun eerste echte album, genaamd 'De Fik Erin', uit. Het was een album met bangers als 'Fok Jou', 'Je Kan Niks Doen', 'Slaap' en zo kun je nog wel even doorgaan. Toch moet de klapper van het album wel 'Oew Oew' zijn. De single kwam samen met de derde single, 'Slaap', samengevoegd in de winkel. Uiteindelijk werd 'slaap' de eerste grote hit van The Opposites.
'Oew Oew' was een track die vooral in de underground het populairst was. De beat was afkomstig van Big2 zelf en bevatte de 808-sounds die we tegenwoordig op de meeste hiphop tracks horen. De video was een crazy combinatie van shots met vrienden, danseressen, daklozen, een scooter gang en nog een aantal onverklaarbare zaken. Iets dat perfect bij de track past. Rawness. Inmidddels weten we dat er binnen korte tijd geen nieuwe Opposites shit aan zit te komen. Hoewel het duo t ot nu toe nooit bevestigd heeft uit elkaar te zijn. We blijven dan ook de hoop houden dat een gezamenlijk album er ooit nog aan zit te komen.
Morgen staat in ieder geval het eerste solo-album van Big2 op de agenda. Tot die tijd gaan we terug naar 2005 en pompen we de klassieker van deze week: The Opposites - Oew Oew.
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.