101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: THC - Wil Je Weten Hoe Het Voelt

  •  
14-06-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
55 keer bekeken
  •  
thctbt

"Wil je lopen in de schoenen die ik loop? Wil je smoken van de wierie die ik rook?"

Het is alweer tien jaar geleden dat THC uit Amsterdam-Noord de rapscene in zijn greep had. Ze worden ook wel gezien als de grondleggers van de Nederlandse straatrap. THC ontstond in de arbeidswijk Tuindorp Oostzaan in Amsterdam-Noord, waar een groep jongens met verschillende culturen met elkaar opgroeide. Na het uitbrengen van een aantal mixtapes en een aantal udnerground hitjes, dropten ze een van hun grootste hits: 'Wil Je Weten Hoe Het Voelt'. 
In de coupletten gaven Rocks, RBDjan en Zuen antwoord op de vragen die in het refrein werden gesteld. 'Wil je lopen in de schoenen die ik loop?', 'Wil je smoken van die wierie die ik rook?'. Het was een track waarin veel jongens zich op dat moment mee konden identificeren. Dat het een tijdloze track is bewijst wel het feit dat wanneer je de track 10 jaar na dato hoort, hij nog steeds kippenvel geeft.
"Wat is goed wat is slecht wat is krom wat is recht?
In het leven dat ik leef en ik zweef en ik vecht voor m'n stem
Voor een mening zonder dat ik rem
Daarom spit ik 1 ding, schrijvend met m'n pen" 
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

Meer over:

#thc, #magazine
Delen: