101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Steen - Fok Steen

  •  
08-11-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
94 keer bekeken
  •  
Steen - Fok Steen

Battlen, rapper en dichter tegelijk

Het is alweer een tijdje geleden dat er een Throwback Thursday was bij 101Barz. Het verleden van hiphop-Nederland vormt echter de rapgame van nu en daarom keert het vanaf deze week terug. Iedere week duiken we tijdens TBT terug in de jaren, op zoek naar een bijpassend item bij de sessie die tijdens die week uitkomt. Deze week is het de beurt aan een gouwe ouwe van Steen, want vrijdag staat je meer van hem te wachten.
Vandaag zoomen we in op de track ‘Fok Steen’, uitgebracht tijdens de eerste jaren van de 21 ste eeuw. Het is het type nummer dat je destijds, maar ook nu nog altijd bij Steen zou verwachten. “Ze zeggen fok Steen, wel fok jou”, klinkt hij tijdens het refrein. Het schetst de mentaliteit van de rapper; fok wat iedereen van hem denkt, hij doet zijn ding. Regelmatig krijgt Steen kritiek op zijn teksten, maar hij is meer dan grove teksten alleen. Hij kan niks anders dan zijn eigen verhaal vertellen en is altijd goed op de hoogte van wat er gebeurt in de game. Dat komt geregeld terug in zijn teksten, zo ook in ‘Fok Steen’.
Uiteraard doet de rapper dat op zijn eigen, grove manier, maar in het nummer wordt nogmaals duidelijk dat hij niet met zich laat sollen. “Kom maar fokken met je raps vent, ze zijn nep vent. Moeilijk hè, als je hetzelfde als de rest bent”, toont Steen zich tijdens zijn eerste verse op ‘Fok Steen’ meteen een battlerapper, rapper en dichter tegelijk. De toen nog beginnende Utrechter toonde een vorm van rap die vandaag de dag nog steeds ongeëvenaard is. 

Meer over:

#magazine, steen
Delen: