101Barz

#TBT - SJAAK

  •  
06-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
953 keer bekeken
  •  
SJAAK gaat er vandaag overtuigend met de #TBT winst vandoor, wat betekent dat we zijn Lentesessie uit 2010 terugbrengen op je beeldscherm! Je kent Mr. Shakes natuurlijk van zijn grote arsenaal aan partyhits of z'n oudere tracks als ‘Ik heb Schijt’, maar het is onmogelijk om hem in deze- of andere hokjes te plaatsen. SJAAK doet alles, maar bovenal waar hij zelf zin in heeft!
Hij was vanaf 2005 al actief bezig met muziek, maar met ‘Ik heb Schijt’ maakte het grote publiek voor het eerst kennis met SJAAK. De clip uit de zomer van 2007 telt nu bijna 7 miljoen views. Aan de zij van Appa laat hij het uitgesproken geluid horen uit Amsterdam-Auwst.
Een paar maanden later dropt Mr. Shakes zijn eerste mixtape ‘1 Mans’, waarna hij voor het eerst bij 101Barz te zien is in 2008. Hetzelfde jaar zagen we ook zijn tweede mixtape ‘Sjaakmat’ verschijnen, met bijdrages van o.a. Ali B, Yes-R, Faberyayo en Big2. Bij de originele uitgave van deze #TBT-sessie, bood hij de mixtape gratis te dowloaden aan.
In de jaren die volgen blijft hij projecten releasen en hits scoren als ‘Stap Voor Stap’ en ‘Wat is er?’. SJAAK is er altijd in geslaagd om het plezier die hij heeft bij het maken, over te brengen in het eindresultaat. Dat is zijn gave! Dan gaat het natuurlijk niet alleen over muziek, want hij is ook te bewonderen in films of op zijn eigen YouTube-kanaal. In de serie ‘Klaas Sjaak’ leest hij sprookjes voor, maar dan geheel op zijn eigen manier – zoals hij alles doet!
Met een gloednieuwe clip ‘Verder Dan Dat’ en een virale sound op TikTok van zijn bezoek aan Supergaande, is SJAAK’s vuur verre van gedoofd. Toch springen we vandaag 11 jaar terug in de tijd om hem weer als youngboy in actie te zien. Check zijn oude shit én natuurlijk zijn nieuwe shit en vergeet niet alvast te stemmen op de #TBT van volgende week!...
Delen: