101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Silvah Haze

  •  
23-03-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
521 keer bekeken
  •  

De Wintersessies zijn sinds deze week ten einde gekomen, maar dat betekent niet dat de #TBT ook voorbij is. Allesbehalve zelfs, want deze week hadden jullie weer de keuze tussen twee pareltjes van al meer dan tien jaar geleden.

Jullie konden via onze sociale kanalen kiezen tussen de sessies van de mannen van Silvah Haze en Eddo & Rits. Massaal stemden jullie via Instagram en YouTube, maar uiteindelijk kan uiteraard maar één iemand als winnaar uit de bus komen. Het scheelde maar een tiental stemmen, maar de winnaar van deze week is Silvah Haze geworden! Check de sessie vanaf nu weer op ons YouTube kanaal!

Silvah Haze begon in hun tienerjaren niet als de grime/hiphop groep die ze waren tijdens de dagen van hun 101Barz sessie. Flabber en Bimmz, zoals de leden van het collectief heten, begonnen ooit als een hardrockband en maakte later de transitie naar het hiphop genre. Uiteindelijk wist de groep zelfs een contract te tekenen bij het label waarvan de eigenaar Lange Frans is, genaamd: D-Men.

Eén van de doelen van de twee heren was het creëren en het starten van een nieuwe wave in de scene. Dit is ook zeker terug te horen als je de muziek van de groep even beseft. De dubstep/grime invloeden zijn gemakkelijk terug te horen. Het is luid, over de top en eigenaardig, maar toch goed gebalanceerd wat zorgt voor een interessante en rauwe ervaring als je het luistert.

Geen lange tijd na de release van hun 101Barz sessie brengt Silvah Haze hun project op de markt. Twee jaar lang werkte zij intensief aan hun, zoals zij het zelf noemde, kindje. De tape kreeg de naam ‘Ongekende Frequenties’ en kwam uit in het jaar 2009.

Helaas hoorde we in de periode hierna weinig meer van de twee artiesten, maar gelukkig hebben we de oude beelden nog waar we van kunnen genieten.

Check vanaf nu de sessie van Silvah Haze via onze website of via ons YouTube kanaal.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.