101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: ROTTZ

  •  
09-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
131 keer bekeken
  •  
Vandaag gaan we weer terug in de tijd om jullie een sessie te brengen uit de oude doos. We brengen sessies die je nog bekend voor komen, maar ook sessies die je misschien alweer vergeten was. Vandaag gaan we naar Rotterdam. Niet voor één rapper, maar voor een formatie.
We hebben het over het label ROTTZ, dat werd opgericht door Duvel en de eigenaar van kledingwinkel Woei. Duvel was zelf onderdeel van rapformatie DuvelDuvel, waar ook Supahdupah en DJ Git Hyper muziek onder maakten. Inmiddels bestaat het label niet meer, maar in het verleden kwamen ze de studio van 101Barz omver blazen.
Destijds kwamen Ricks, Dubbel N en Rascle het label vertegenwoordigen. De sessie wordt in die volgorde afgewerkt. Ricks opent met echte straatshit en maakt geen geintjes. Hierna nemen Dubbel N en Rascle plaats achter de microfoon en naast onderdeel te zijn van ROTTZ, vormen zij ook de groep Midkade.
Waar Ricks zich meer richtte op verhalen van de straat, gaan de teksten van Dubbel N veelal over de rapgame en zijn eigen toekomst, al blijft ook bij hem de straat erin terugkomen. Vervolgens begint ook Rascle te spitten en dan blijkt waarom de twee een duo vormen. Ze vullen elkaar naadloos aan tijdens het rappen. “Dubbel N, Rascle, midwest, Kruiskade”, are we clear?
Het label ROTTZ viel dus uiteindelijk uit elkaar, maar des te meer reden om terug te kijken naar wat zij deden in de studio van 101Barz. De heren representen Rotterdam en doen dan met overtuiging. De zomersessie is vanaf nu weer te beluisteren op onze website en YouTube. Check it out en morgen wacht weereen nieuwe Zomersessie voor jullie om 14.00.
#TBT - Week 29  
 Je kan niet meer meedoen aan het stemmen op de #TBT. Aankomende donderdag is er een nieuwe Poll om te stemmen op je favoriete sessie!
20201211-141026-#TBT_ ROTTZ - 101Barz - BNNVARA
Delen: