101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Rio & Roya

  •  
29-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
615 keer bekeken
  •  
In de #TBT van deze week brengen we de Zomersessie van Rio & Roya na 12 jaar terug online! Je zult de twee misschien beter kennen als de voetballers Ryan Babel en Royston Drenthe, maar achter de mic zijn ze ook altijd al in bloedvorm geweest. In 2007 werden ze samen Europees kampioen (onder 21), maar in 2009 bewijzen ze ook in Rotjoch’s booth een ijzersterk team te zijn!
Het publiek van Liverpool kon Ryan Babel al elk weekend zien spelen met de bal, maar het 101Barz publiek zag in 2008 voor het eerst dat het hem ook met woorden lukt. Op 16-jarige leeftijd ontdekt hij rap en tegelijkertijd zijn roeping. Voor clubs spelen is leuk, maar in clubs spelen blijft Rio’s jongensdroom.
Wat zou je liever doen? Op het trainingsveld van Real Madrid met Cristiano Ronaldo, Kaká en Raúl een bal rondpassen, of in je achtertuin hooghouden met Rico, Sticks en U-niq? Royston hoefde niet te kiezen! In U-niq’s ‘Tak Takki’-clip krijgen we een kijkje in Roya’s lifestyle én horen we hem voor het eerst spitten.
Ze zijn tegenwoordig beide nog te vinden op het veld en in de studio. Rio gaf ons deze maand de track en clip ‘Young Champ’, waarmee hij het startschot geeft aan zijn muziek carrière onder zijn echte naam.
Royston werkt al een tijdje onder het alias Roya2faces en dropte recent ‘VIBE’. Ook maakte de creatieve duizendpoot zijn acteerdebuut in Mocro Maffia.
Vanaf vandaag kun je hun klassieke sessie weer zien op het 101Barz-kanaal! Rio trapt de sessie af, waarna hij de mic passt naar Roya. Ga het checken!
Delen: