101Barz

#TBT - Regga

  •  
01-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
289 keer bekeken
  •  

Regga gaat er deze week met de #TBT-winst vandoor. We brengen zijn klassieke Lentesessie na 13 jaar terug. Regga staat natuurlijk bekend om zijn freestyle talent, maar tracks maken gaat hem tot op de dag van vandaag ook goed af. We zagen hem voor het laatst bij 101Barz in 2016, toen hij langskwam voor een Blow-Out Sessie, maar vandaag is hij weer in oude glorie te bewonderen. Regga brengt Amsterdamse heat op Swizz Beatz!

In 2007 horen we Regga’s geluid al galmen in de underground scene. In de ‘Last Man Standing’ MC-battle competitie bouwt hij zijn naam op. Hij verslaat de één na de andere tegenstander en in 2008 is het dan eindelijk tijd voor Regga’s doorbraak. Het lukt hem zijn spitsvondigheid over te brengen naar de opnamestudio. Hij komt voor het eerst langs bij 101Barz en brengt later zijn mixtape ‘Niets Meer & Niet Minder’ uit, wat hem beide aandacht van het grotere publiek bezorgd. Op de tape hoor je producties van onder andere Zwart Licht-lid Hayzee, maar ook lyricale bijdrages van Appa en Neenah.

Ongetwijfeld één van zijn persoonlijke hoogtepunten vond plaats in 2010. Toen trad hij op in de Melkweg, als voorprogramma van Slaughterhouse, de Amerikaanse hip-hop groep die bestaat uit tekstuele zwaargewichten Royce Da 5’9”, Joell Ortiz, Crooked I en Joe Budden .

Vervolgens horen we een tijdje niks meer van Regga. Ondanks dat hij in die tijd nog altijd zijn vingers aan de pols had van de hip-hop scene, had hij vooral zijn vingers in de pap bij grote filmproducties. Regga is namelijk Sound Designer en werkte bijvoorbeeld aan ‘De Libi’ en Boef’s meest recente documentaire.

In 2015 maakt Regga zijn comeback met een kleine bijdrage aan de ‘Fakka Met Die Tape, Vol. 1’. Ook kwam hij weer langs bij 101Barz. Hij had de smaak weer te pakken en bracht een jaar later de EP ‘Vol Gas’ uit, wat voornamelijk bestond uit tracks die nog op de plank lagen. Nu maakt hij weer nieuwe muziek. Sterker nog, gister verscheen zijn track ‘Oldskool Freestyle’. Ga de track checken, maar kijk ook naar de #TBT voor een oldschool freestyle…

Delen: