101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - RBDjan

  •  
13-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
400 keer bekeken
  •  
Sorry, je kan niet meer stemmen.
RBDjan is als winnaar uit de bus gekomen van de #TBT-poll. Daarom brengen we vandaag zijn klassieke Studiosessie 10 jaar later opnieuw uit. Arbi kwam in 2011 langs en liet in een verduisterde studio een sterk staaltje storytelling zien.
Buurthuis ‘de Kluft’ in Amsterdam-Noord is de plek waar de eerste straatrapgroep in Nederland ontstond. THC - met Rocks en onderbaas RBDjan aan het roer - bouwde vanaf 1995 mee aan het fundament van Nederlandse hip-hop. Onder hun eigen label THC Recordz dropten ze verschillende projecten en groeiden ze uit tot legendes in de scene. Natuurlijk kwamen ze ook langs bij 101Barz.
In 2009 sloot THC zich aan bij Top Notch en werden er plannen gemaakt voor solo-avonturen. Arbi dropte in 2010 de 31 tracks tellende mixtape ‘Code Willem’, wat slechts een warming-up was voor het ‘De Onderbaas’ album, dat het jaar erop uitkwam.
Na zijn laatste project ‘King’, die hij begin 2018 dropte, hoorden we minder van RB. Vorig jaar keerde hij terug met een featuring op Idaly’s ‘1995’, maar is ook op ‘So So Lobi 2’ te horen. De positieve reacties motiveerden Djan om zelf weer nieuwe muziek te maken. Afgelopen vrijdag dropte hij ‘Opstaan’ met tweemans Rocks, maar dat is pas het begin van meer. De gezamenlijke EP van de twee THC-ers ‘The Hustle Continues’ staat in de planning en zal features hebben van o.a. Zwangere Guy en Yung Nnelg.
Reis vandaag met ons mee terug in de tijd! Ga de RBDjan's Throwback-sessie checken en vergeet niet alvast te stemmen op de #TBT die je volgende week wil zien…
Delen: