101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Raymzter

  •  
03-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
100 keer bekeken
  •  
Het is weer Donderdag dus dat betekent een nieuwe #TBT. Vorige week kon je stemmen op je favoriete artiest om vandaag als Throwback Sessie op je beeldscherm te zien. Door de poll te winnen van Heist Rockah en Dion Masé, is de Almeerse Raymzter vandaag de #TBT. 
Raymzter staat tot op de dag van vandaag bekend om zijn sociaal-politieke observaties en z'n eerste grote hit is daar een goed voorbeeld van. In 2002 bracht hij de track 'Kutmarokkanen' uit naar aanleiding van een uitspraak van de Amsterdamse wethouder Rob Oudkerk, die deze racistische uitspraak deed. Wie goed naar de video kijkt, kan een Marokkaanse stadgenoot van Raymzter herkennen.
In 2009 komt Raymzter langs bij Rotjoch in de studio om een sessie te droppen. Deze sessie stond in het teken van de mixtape 'De Frontlinie' die hij later dat jaar uitbracht. Het was een tijd stil geweest rondom Raymzter en in deze sessie geeft hij aan dat hij van plan is om volledig terug te komen met zijn nieuwe mixtape. 'De Frontlinie' kwam een paar maanden later uit en Raymzter bracht een hele lijst indrukwekkende featurings. Typhoon, Opgezwolle, Appa, Jiggy Djé en Mr. Probz zijn allemaal te horen op de comeback-tape
Naast zijn succes met muziek kent Raymzter z'n leven ook donkere periodes door het gebruik van harddrugs, drank en vreemdgaan. Gedurende de periode van 2007 tot 2010 is hij verslaafd geweest en legt hij uit hoe sport en een betere lifestyle hem er weer bovenop hebben gekregen. Om deze reden en de aankondiging van zijn nieuwe album 'Rayvolutionair' zoekt 101Barz hem op. Het album is tot op de dag van vandaag nog niet verschenen.
Dit jaar heeft Raymzter een nummer uitgebracht met de titel 'Nachtmerries'. Deze track gaat over Thierry Baudet, en is een Raymzter-track waarin hij zijn sociaal-politieke visie weer tentoon stelt. In de track geeft hij aan nachtmerries te hebben waarin Thierry de hoofdrol speelt als premier van Nederland. De aanleiding voor het maken van deze track was een racistische tweet van Baudet en de groeiende populariteit van FvD.
Check deze klassieke sessie van Raymzter bij Rotjoch in de studio vanaf vandaag weer op ons YouTube-kanaal en vergeet niet te stemmen op de #TBT van volgende week. Deze week kan je kiezen uit Skenkie, FTG en Negativ.
Je kan niet meer stemmen.

Meer over:

#magazine, raymzter, tbt
Delen: