101Barz

#TBT - PETE PHILLY

  •  
09-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
119 keer bekeken
  •  

It’s almost Thursday again and you know what that means! Een andere opening kon niet aangezien de #TBT van deze week een ware clash was tussen twee Engelstalige MC’s. Deze week traden niemand minder dan Pete Philly en MC Complex aan om het uit te vechten voor de spot van deze week. Jullie besloten weer massaal te stemmen op jullie favoriet en we hebben dan ook een winnaar. De MC die deze week terug te zien is op je beeldscherm: Pete Philly! De sessie uit ’09 is vanaf nu terug te zien!

Perdo Philip Monzon, AKA Pete Philly, werd in 1980 geboren op Aruba. Op zijn 6de verliet hij Oranjestad om te verhuizen naar Nederland. Hij kwam terecht in Den Haag. Hier kwam hij in aanraking met legendarische Amerikaanse groepen als: De La Soul en A Tribe Called Quest. Onder andere deze groepen zorgde voor zijn liefde voor het genre. De infuence die deze groepen op hem gehad hebben was in zijn latere muziek ook weer erg goed terug te horen.

Een aantal jaren later doet hij mee aan de Grote Prijs van Nederland. Deze wedstrijd had voor hem niet het gewenste resultaat, maar hij weet wel dat hij op het goede pad zit. Zijn naam begint steeds meer rond te gaan onder de liefhebbers. In 2004 begint een bijzondere samenwerking tussen Pete Philly & Perquisite.  Deze samenwerking blijkt achteraf een hele goede samenwerking te zijn geweest. Een jaar nadat ze besloten hun handen ineen te slaan brengen ze hun debuutplaat uit, genaamd: Mindstate. Een uniek en origineel album waarop hiphop, jazz en klassieke muziek werden gecombineerd. Op het album zijn verschillende gastartiesten te horen zoals de zangeres Senna, Cee-Major en de Amerikaanse Hall of Famer Talib Kweli (van Black Star).

Twee jaar later komt het vervolg op de succesvolle tape. De tape krijgt de naam Mystery Repeats. De al opgedane bekendheid en waardering die ze hadden verzameld met hun eerst tape werd per direct immens vergoot. De nieuwe plaat was een groot succes en ze ontvingen zelfs de prestigieuze Amsterdamprijs voor de Kunst. Het project is niet alleen een succes in Nederland, maar wereldwijd trekken ze de aandacht van muziekliefhebbers. Ze krijgen de mogelijkheid om een wereldwijde tour te doen. Deze tour brengt ze naar 18(!) verschillende landen. Om het nog een tandje gekker te maken. Ze mochten ook het voorprogramma voorzien van niemand minder dan Ye (Kanye West). Dit wordt ook hun laatste wapenfeit want een aantal jaar later besluit het duo een punt te zetten achter hun succesvolle samenwerking.

In 2010 komt Pete met zijn eerste project: Open Loops. Iedere week, voor drieënhalve maand, brengt hij een muziekvideo’s en released hij tracks op zijn YouTube kanaal. Een jaar later komt hij met zijn officiële debuutalbum: One. Het zou het laatste zijn wat Pete doet op muzikaal gebied voor een langere tijd. Dit komt door het gevolg van een tekenbeet die hij op jonge leeftijd kreeg. Pas veel later werd bij hem de ziekte van Lyme ontdekt. De gevolgen van deze nare ziekte zorgde er al jaren voor dat hij zich niet volledig kon storten op zijn passie.

Toch verrast hij iedereen door in 2018 terug te komen met zijn single: Come Together. In datzelfde jaar was hij ook nog Red Bull Artist 2018. Zij zouden in samenwerking met hem een aantal clips gaan schieten. In de jaren tot nu is Pete weer fanatiek bezig met datgene waar hij zo goed in is. Het maken van muziek. Verschillende singles zoals zijn laatste release All Day en een EP Lift laten horen dat hij het niet verleerd is.

Wij zijn erg blij om te horen en te zien dat hij weer begonnen is. Dankzij jullie is nu de sessie uit 09’ ook weer terug te vinden online. Ga hem dan nu ook direct beseffen en check al zijn andere materiaal ook als je toch bezig bent! Ey!

Delen: