101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Opium Lotus

  •  
11-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
261 keer bekeken
  •  
Opium Lotus heeft deze week de #TBT gewonnen. Zijn studiosessie uit 2010 is vanaf nu weer te zien op het 101Barz-kanaal. De rapper uit Rotterdam-West brengt zijn rijm op ritme naar Rotjoch’s studio, waar hij de boel kantelt met zijn crew.
Lotto komt voor het eerst in aanraking met rap wanneer een groep jongeren staat te freestylen in de portieken bij zijn oma. De manier waarop ze met niks - behalve elkaar - kunst creëerden, maakte grote indruk op Lotus. Wanneer hij een tijd later de tv aanzette, zag hij diezelfde groep bij The Box. Op zijn beeldscherm stonden ze met dezelfde rauwe essentie freestyles te doen op de landelijke televisie.
In 2010 drukt Opium Lotus zijn eigen stempel op de scene. In dit jaar brengt hij zijn eerste EP ‘Stem van de Straat’ uit en komt hij meerdere keren in de 101Barz studio langs. Zo zagen we hem ook in de iconische Midwest Piraten Lentesessie, die twee weken geleden nog werd gesampled op het nieuwe album van Broederliefde. Wie 30 seconden diep in ’30 Seconds’ zit, hoort BL’s ode aan deze klassieker.

Midwest Piraten - Lentesessie: 2.03
Broederliefde – 30 Seconds: 0.31
In 2011 is Lotto bezig met het vervolg van zijn debuutplaat. In een video op YouTube neemt hij ons een dagje mee in het productieproces. Buiten de studio komt hij hip-hop legende Rakim tegen (2.08). Al mist hij de kans om hem om een feature te vragen. Wel horen we onder andere Rasskulz en Hef op het project.
Na jarenlange afwezigheid luidt hij vorig jaar zijn comeback in met ‘First Day Out’. Ook zagen we hem eindelijk terug bij 101Barz.
Lotus brengt weer actief muziek uit en we zien hem als vanouds in nieuwe clips. We zullen moeten wachten op wat hij nog meer voor ons in petto heeft, maar tot die tijd kunnen genieten van deze klassieke sessie.
Delen: