101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Opgezwolle - Verre Oosten

  •  
17-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
232 keer bekeken
  •  
opgezwolletbt

Te ver om de fiets te pakken

Sticks en producer A.R.T. brengen vrijdag hun 'Verloren Waanzin: De Lost Tapes' uit. Deze zal volledig bestaan uit nooit eerder uitgebrachte tracks. Na de track 'Nieuwe Notie' met Typhoon dropten ze onlangs het nummer 'Verloren Zielen'. Deze tweede lost tapes-track was bedoeld voor 'Alledaagse Waanzin' uit 2010, maar is op het laatste moment verwisseld met het nummer 'Eeuwigheid' van die plaat. " Beide tracks vonden we té veel zware kost dus hebben we deze keuze gemaakt. Nu krijgt ‘verloren zielen’ alsnog zijn officiële release, het nummer zwerft vooralsnog alleen op youtube rond" aldus Sticks.
Jaren hiervoor was Sticks druk bezig met zijn groep Opgezwolle. Bestaand uit producer Delic, Rico en Sticks zelf. Hun eerste project was het album 'Spuugdingen op de mic ',  dat in 2001 uit werd gebracht. In 2003 kwam het tweede album van Opgezwolle genaamd 'Vloeistof/Brandstof'. Op dit album stonden tracks als 'Tjappies en Mammies', 'Rustug', en Verre Oosten.
'Verre Oosten' is een track die volledig gaat over hun stad Zwolle. Waar de meeste Nederlandse hip-hop zich afspeelde in de Randstad, is Opgezwolle trots dat ze uit het oosten van het land komen. ze wilden Nederland laten zien wat “het platteland” kan. De track zit dan ook vol met verwijzingen die voor Zwollenaren bekend in de oren klinken zoals Holtebroek, Assendorp en Sassenpoort.De track was destijds (en nog steeds) tijdens de liveshows een aanzet voor het publiek om zich volledig te laten gaan. Iets dat Opgezwolle later met o.a. 'Hoedenplank' nog eens dunnetjes over zou doen.
Morgen verschijnt er dus nieuw (oud) materiaal van Sticks, maar tot dan gaan we terug in de tijd en pompen we de Opgezwolle track 'Verre Oosten'. Check de #TBT van deze week hieronder!
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

Meer over:

#magazine, tbt
Delen: