101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Nouveau Riche

  •  
10-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
331 keer bekeken
  •  
NR TBT WS

Het is weer donderdag, dat betekent dat het tijd is voor een nieuwe #TBT! Deze week konden jullie kiezen tussen Nouveau Riche en Tastic… Die eerste kreeg de meeste stemmen, dus deze week blessen we je met een oldschool-sessie van Nouveau Riche! Ken jij de leden nog?

Nouveau Riche Music is een label dat in 2008 werd opgericht door Boaz van de Beats. Het label staat vooral bekend als de naam achterMr. Polska, Jebroer, Leo en Steph. In 2011 bracht het label een verzamelalbum genaamd ‘Alziend Oor’ uit. Dit diverse album bevatte naast hip-hop ook invloeden vanuit dupstep, grime en house.

In 2012 bracht Polska, die grotendeels verantwoordelijk was voor het succes van het label, zijn eerste soloalbum ‘Waardevolle Gezelligheid’ uit. Dit album is volledig geproduceerd door, vanzelfsprekend, Boaz van de Beatz. Een track van dit album die je zonder twijfel kent is ‘Soldaatje’, samen met Ronnie Flex. Ronnie is overigens zelf ook nog een tijdje onderdeel geweest van Nouveau Riche. Naast Polska is ook Jebroer een van de grondleggers van Nouveau Riche, beide mannen zijn te zien in deze #TBT sessie.

In de jaren hierrna slaan Polska en Jebroer meer hun eigen weg in. Dit zorgde ervoor dat Stepherd naar de voorgrond kwam en nieuwe artiesten een kans kregen. Onder andere Kid de Blits werd getekent, die onder dit label echt naam begon te maken. Dit deed hij met unieke tracks als ‘Benzine’.

Je zou Lefensmannen, een naam die je misschien wat bekender is dan Nouveau Riche, kunnen zien als een zijtak van dit label. Kid de Blits maakte er o.a. deel van uit. In Lefensmannen zaten  verder artiesten als Mafe, Ronnie Flex en Def Major waar de leden van Nouveau Riche een goede relatie mee hebben. Ook Boaz, die NR is begonnen, was vaak producer van Lefensmannen tracks.

Nouveau Riche bleek een groot succes. Het zat vol creatieve mensen. De mannen deden alles zelf, van clips tot beats. Helaas begon de formatie op een geven moment uit elkaar te vallen. Artiesten gingen hun eigen weg en zaken liepen niet meer zoals ze vroeger gingen. Nouveau Riche verdween langzamerhand van de radar… Tot vandaag! Barz neemt je terug naar 2014 voor een klassieke sessie van Nouveau Riche! Let’s get it!


Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.