101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Noah's Ark

  •  
06-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
285 keer bekeken
  •  

Ook deze week is Barz terug met een #TBT! Dit keer ging de strijd tussen de Noah’s Ark sessie en BangBang. De stemmen zijn geteld en de Noah’s Ark sessie uit 2010 met Murda en Hairo is als winnaar uit de bus gekomen! Dit jaar viert het label haar 15-jarig jubilieum maar wie/wat is Noah’s Ark en hoe zijn ze begonnen?

Vincent Patty AKA Jiggy Djé richtte in 2006 zijn eigen label op en bracht hier het gelijknamige album Noah’s Ark uit. Dit deed hij in samenwerking met Kees de Koning van TopNotch. Na twee jaar brachten ook andere artiesten de eerste platen uit onder Noah’s Ark waaronder ook Murda (Turk), die te zien is in deze #TBT sessie.

2010 was hét jaar voor Noah’s Ark. In dat jaar tekende het Rotterdamse talent Hef bij het label. In dit jaar bracht Murda zijn debuutalbum uit waarop werd samengewerkt met grote artiesten als Winne en Kempi. Samen met Hef, die zijn debuutalbum opnieuw uitbracht, door heel Nederland. In dit jaar kwam ook de oorspronkelijke sessie uit

In de jaren die volgde maakte steeds meer artiesten de overstap naar Noah’s Ark. Artiesten als Bizzey, Jonna Fraser en Kraantje Pappie brachten grote hits uit onder het label. Een van de meest recente aanwinsten is Kevin, die vorige maand zijn tweede album ‘Grote Versnelling’ onder Ark uitbracht.

Dit jaar bestaan Noah’s Ark al 15 jaar! Wij brengen deze sessie opnieuw op je beeldscherm om het 15-jarig jubileum te vieren. Hij is vanaf nu te checken op ons YouTube-kanaal!

Delen: