101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Negativ

  •  
10-09-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
388 keer bekeken
  •  
Als het om barz gaat ben je hier aan het juiste adres want wiskundig gezien is het bij Negativ altijd plussen met lyrics. Een nieuwe donderdag betekent natuurlijk weer een nieuwe #TBT en na de poll van vorige week is Negativ als winnaar uit de strijd gekomen. Hij komt uit de tijd waar 'rappers nog rappers waren' en dit kan alleen maar betekenen dat deze OG veel bars gaat droppen. Negativ is weer terug op je beeldscherm!

Nega's spitsvondigheid en flow kenmerken hem al sinds jaar en dag. Van battle-rapper, naar artiest, van acteur tot presentator - Nega is van alle markten thuis. Weinig rappers kunnen zeggen dat ze een 'gouden kalf'-nominatie op hun naam hebben staan of dat ze presentator waren voor BNN. De laatste jaren is hij niet meer bezig met muziek, maar in het verleden kwam Negativ vaak over de vloer bij Rotjoch om te rappen. De eerste keer dat hij langs gaat bij Barz complimenteert Rotjoch hem met zijn sterke planga game. Nega laat in deze sessie niemand met rust en is buitengewoon hinderlijk. Niet zo gek dat zijn album in deze tijd 'Hinderlijk' als titel draagt.
De tweede keer dat Negativ bij Rotjoch langskomt in de studio, is de #TBT van vandaag. Hij blaast niet alleen de studio op, maar zet ook herres in een andere ruimte. Welke ruimte het is? Nega steekt het niet onder stoelen of banken. Voor deze sessie dropt hij even een paar punchlines en heeft hij ook nog een bekende van 101Barz meegenomen in de back.
In de ‘extra’ sessie die hierna verschijnt wil Nega nog even kwijt dat hij er dit keer niet is om te doen wat hij de vorige keer deed. 'Niet gepoept, wel fris'. In het oude vertrouwde 101 decor van 2010 kondigt hij aan dat zijn mixtape ‘Hinderlijker’ onderweg is. Hij doet z'n ding op slechts één beat en vult die ook nog eens voor een groot gedeelte met shout-outs.
Na 3 jaar afwezigheid komt Nega weer terug in de studio van 101Barz voor een sessie. Hij komt niet alleen want hij neemt twee grootheden uit de scene met hem mee. Waarom Nega deze boys heeft meegenomen? Op dit moment was Priester getekend bij Negativ’s label ‘Nindo’ en deed Esko ook veel producties voor de heren. Onder het label vielen o.a. artiesten als Bokoesam en Keizer. In deze sessie komen we erachter dat Esko niet alleen kan produceren, maar ook zeker z'n ding doet achter de microfoon. Wat er precies gebeurt in deze sessie kun je hieronder checken.
Heb jij deze #TBT van Negativ al gecheckt? Vergeet dan niet om te stemmen op de #TBT van volgende week. Voor de volgende ‘throwback Thursday’ valt er te stemmen op Tim Beumers & DJ MP, RBDJAN of Kimo. Welke sessie wil jij nog een keer terug op je beeldscherm?

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
Je kan niet meer stemmen.

Meer over:

#magazine, #tbt, negativ
Delen: