101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Mr. Polska

  •  
08-07-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
309 keer bekeken
  •  
Het is weer donderdag en zoals elke week blessen we je weer met een ‘nieuwe’ gouwe ouwe. Deze week hadden we weer twee gegadigden voor de ‘#TBT’ en kon je stemmen op Dion Masé of Mr. Polska. Na het tellen van de stemmen werd al gauw duidelijk dat Mr. Polska er met de winst vandoor is gegaan. Vandaag brengen we je zijn Wintersessie uit 2010 terug op je beeldscherm!
Voordat hij als Mr. Polska door het leven ging, begon Dominik onder de naam Polski muziek uit te brengen in 2007. Dit leverde zijn allereerste EP ‘De Voorbereiding’ op. Deze release was al volledig geproduceerd door Boaz v/d Beatz, die zelf ook rappend te horen is op deze plaat.
Een goede voorbereiding is het halve werk en zo bleek ook deze EP een voorbode te zijn van de vele hits die nog zouden komen. Boaz v/d Beatz ontwikkelde zijn sound en Mr. Polska begon zijn Poolse identiteit steeds meer te omarmen in zijn muziek. De single ‘Kapoole Mashien’ zette Mr.Polska in 2010 definitief op de kaart met een videoclip geschoten in z’n moederland.
De #TBT van deze week is een Wintersessie uit hetzelfde jaar. Mr. Polska maakte zijn debuut bij 101Barz met deze sessie en opende de deuren voor de rest van Nouveau Riche. Het jonge label, met Boaz v/d Beatz als hofleverancier van de producties, bracht een jaar later het album ‘Alziend Oor’ uit. Dit was tevens het startschot van de carrières van o.a. Jebroer en Ronnie Flex.
Mr. Polska scoorde in het begin van het vorige decennium hit naar hit in Nederland. Tegenwoordig scoort hij nog steeds hits, maar nu in z’n moerstaal. Hij brengt tracks uit met de grootste artiesten uit Polen met nog steeds Boaz v/d Beatz aan z’n zijde, zoals het allemaal begon.
Delen: