101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - MO$HEB

  •  
08-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
403 keer bekeken
  •  
MOSHEB WS

Jullie hebben weer massaal gestemd op je favoriete #TBT van deze week! De Rotterdamse TBT-derby tussen Mo$HeB en Lens is gewonnen door… Mo$HeB! Vandaag neemt Barz je mee naar de koude winter van 2011.

Als we Mo$heb zijn Spotify in duiken zien we dat de eerste release stamt uit 2016. Niets is minder waar, want deze man draait toch echt al een flinke tijd mee. De track ‘Ik Moet Geld Maken’ stamt al uit 2005.

Mo$heb staat vooral bekend om zijn beruchte teksten. De rapper uit Rotterdam-West is daarom ook meerdere malen in het nieuws verschenen omdat mensen zich bedreigd voelde door zijn uitspraken. Sprake van een serieuze dreiging vanuit de rapper was er nooit: ‘Ik uit mijn mening via muziek, het is nooit de bedoeling dat iemand zich bedreigd zou moeten voelen’. De rapper maakt zich hard voor de vrijheid van meningsuiting en andere problematiek onder de jongeren. In 2009 dropte hij dan ook de EP ‘De Vrijheid Van Meningsuiting’.

In de jaren hier na is Mo$heb nog een paar keer te gast bij Barz. In 2016 dropt hij naast de ‘Blow-Out Sessie’ ook nog het album ‘Strijdleven’. Deze 11 tracks-tellende plaat is volledig geproduceerd door zijn broer Huran B, die vorig jaar nog te gast was bij #BPM. Ook kent het album een aantal bijdrages van onder andere Matarr en ROLLÀN.

In 2018 bracht de Rotterdammer nog het album ‘Solo De Strijd Aan’ uit. Echter is deze plaat helaas vanwege een onbekende reden van Spotify verdwenen. Nadat het een tijdje wat stiller was dropte de rapper eind vorige maand uit het niets de track ‘Verloren Man’.

Is dit het startschot voor meer nieuwe muziek van deze veteraan? Wij hopen van wel! Om in te komen brengen wij vandaag een classic sessie van Mo$Heb naar je beeldscherm! Check hem nu op ons YouTube-kanaal.

Delen: