101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - MOD The Black Marvel

  •  
05-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
148 keer bekeken
  •  
MOD THUMB WS

Deze week een strijd tussen twee Nederlanders met een Engelstalige studiosessie: MOD The Black Marvel VS Deams. De uitslag was close, maar Black Marvel is er met de winst vandoor gegaan. Dus vandaag nemen we je mee terug naar 2009!

The Black Marvel is een Nederlandse rapper/ artiest, opgegroeid in Zoetermeer, die Engelstalige Hiphop uitbrengt en produceert. In 1996 en 1997 stond de toentertijd 18-jarige rapper in de finale van de Grote Prijs voor de categorie Hiphop, een flinke prestatie als Engelstalige artiest in Nederland.

MOD vormde samen met Ciph Barker, Jordan River Banks and Dirty Needlez de formatie God Wrath. In 2005 bracht het collectief de mixtape ‘The Campain’ uit. De hele mixtape is hier onder te beluisteren:

Tijdens een interview bij ‘Hiphopinjesmoel’ zegt MOD het volgende: ‘Ik doe die shit voor the love en niet voor the fame. Als ik 30 mensen kan hitten geeft me dat hetzelfde gevoel als 3000. Die 3000 man is meer een kick but you gotta stick to the program. Kijk: een show geven, ik denk dat ’t ligt aan wie je een show heb zien geven je leert van elkaar.’

In 2012 brengt MOD zijn langverwachte masterpiece debuutalbum ‘BM Ultra’ uit. Hij omschrijft dit album zelf als een verwoording van alles dat hij in de jaren hiervoor heeft geleerd. Om deze plaat te presenteren komt The Balck Marvel in 2012 nog langs bij Rotjoch voor een Lentesessie.

Zo nu en dan dropt de veteraan nog eens een paar bommen van tracks op zijn Instagram account (@theblackmarvel). Een grote aanrader voor wie van de old school sound houdt of simpelweg geïnteresseerd is na het luisteren van deze #TBT sessie! Nu te beseffen op het 101Barz YouTube-kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.