101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Loonz

  •  
25-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
295 keer bekeken
  •  
Vandaag blikken we weer terug op een bijzondere throwback sessie. We moven naar Rotterdam, een van de grootste hiphop-steden van Nederland en komen uit bij Loony, ook wel bekend als Loonz. In het verleden werd hij Talent van de Week bij 101Barz en niet veel later volgde een wintersessie voor de rapper.
Loony begon met het maken van muziek in zijn eigen kamer, waar hij een kleine studio had gemaakt. Hij maakte er zijn eerste pokoes en dat bracht hem in de wereld van hiphop. Het begon pas echt voor hem in Delft, bij Scheme O15. Hij maakte tracks en zijn naam werd bekender. Het leverde hem onder andere de titel van Talent van de Week op én hij kreeg dus zijn eigen wintersessie.

In diezelfde jaren bracht Loonz veel muziek uit. We zagen hem op een freestyle met DMC, een vriend en collega-rapper, met wie hij ook verschijnt in zijn sessie bij 101Barz. Hij opent de sessie en spit barz, waarna DMC het overneemt en van zich laat horen. Ook bracht Loony alweer negen jaar geleden een track met hem uit: ‘317’. Maar niet alleen met DMC maakte hij muziek.

Kijken we naar de bekendere namen van de dag van vandaag, dan vinden we featurings van hem met een jonge Zack Ink. De tracks heten ‘Full Time’ en ‘Op Me Grind’, echte straatpokoes.  Verder werkte hij nog samen met namen als Serra.C en Kroon, maar het waren voornamelijk solotracks die hij in die tijd dropte.

Maar ook vandaag de dag maakt Loonz, de naam die hij vandaag de dag hanteert, nog muziek. In zijn vroegere tijd als rapper bestond Spotify nog niet, maar inmiddels dropt ook hij daar zijn muziek. Hij bracht singles uit in 2018 en 2019, waarna in 2019 ook zijn album volgde onder de naam ‘De Grind Stopt Nooit’. In 2020 vervolgens, bracht hij nog twee singles uit. ‘Fast’ verscheen, waarna ‘Gone’ zijn laatste werk was voor nu. Vandaag kijken we terug naar zijn tijd bij 101, classic!
Je kan niet meer stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.