101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Leo

  •  
13-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
342 keer bekeken
  •  
TBT LEO WS

De spannende #TBT van deze week ging tussen Leo en Surya. De uitslag was close, maar Leo is er toch met de winst vandoor gegaan. Barz neemt je mee naar 2009, een energieke sessie van ‘de snelste rapper’. Ey!

Leo, ook wel Leo vd Flows of Leonard, is een Nederlands rapper met Mexicaanse roots. Leo begon bekendheid te krijgen nadat hij in 2009 de track ‘De Snelste’ maakte samen met Boaz v/d Beats. Leo zich op de markt als ‘snelste rapper van Nederland’, dit komt naar eigen zeggen door zijn Mexicaanse roots en Spaanse tongval.

Leo vd Flows viel al snel op en verscheen in 2010 dan ook als Talent van de Week bij Barz. In dit jaar werd Leo ook door het grote publiek omarmd als ‘de snelste rapper van Nederland’, dit zorgde voor een ware hype rondom de artiest. In dit item maakt ‘speedy gonzalez’ nog eens duidelijk dat niemand sneller is dan Leo: ‘als jij wil bewijzen dat je sneller bent dan ik, ga gewoon een track met mij maken.’

Begin 2011 dropt Leo zijn eerste officiële single onder het label ‘Nouveau Riche’. Nouveau Riche kun je kennen van artiesten als Mr Polska, Jebroer of Kid de Blits. De track ‘Pomp Les Volumes’ is geproduceerd door Boaz v/d Beats en kent een mix van hiphop

In de jaren die volgen horen we weinig van Leo op het gebied van Hiphop. De snelste rapper van de lage landen lijkt verdwenen, al is deze man niet helemaal gestopt met het maken van muziek. Tegenwoordig brengt hij muziek uit onder ‘De Poging’. De connectie met Boaz lijkt echter nooit te zijn verdwenen, hij produceert bijna iedere tack voor de heren. De track ‘Gekke Toeter’ is de meest recente.

Vandaag nemen we je mee naar een unieke sessie uit 2009… Deze energieke sessie is er een uit de archieven die je niet mag missen. Vanaf nu te beseffen op het 101Barz-kanaal!

Delen: