101Barz

#TBT - Kleine Viezerik

  •  
04-03-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
246 keer bekeken
  •  
Deze week heeft Kleine Viezerik de #TBT-stemming gewonnen. Dat betekent dat we zijn Zomersessie uit 2010 terugbrengen op jouw beeldscherm! Voor het eerst in de geschiedenis van 101Barz zag je een sessie op een andere locatie. It makes sense though; een buitengewone sessie door een buitengewone artiest...
KV groeit op in een muzikaal gezin en droomt vanaf zijn 8e over een muzikale carrière. De viezerik is klein, maar de visie is groot. In 2009 dropt hij zijn eerste mixtape ‘Mooi Kwaai Boy’, waarmee hij veel aandacht trekt en een nominatie verdiend als ‘Rookie of the Year’ bij de State Awards. Deze wint hij niet, maar we leren KV pas net kennen. In het volgende jaar brengt hij zijn album ‘NZIEDEBOY’ uit en scoort hij hits met ‘Meisje Luister’ en ‘Tattooboyz’ (Fun fact: Rotjoch heeft de clip vol bekende gezichten van ‘Tattooboyz’ geregisseerd, gefilmd én gemonteerd!). De State Awards konden dit keer niet meer om Viezerik heen en riepen hem uit tot ‘Artist of the Year’.
KV heeft een grote naam opgebouwd en we zien zijn iconische gezicht steeds vaker op de buis. Hij komt voorbij in films, series en tv-programma’s. Achteraf geeft hij zelf aan dat zijn Tv-optredens te veel van het goede werden.
Na een pauze gooit Kleine Viezerik in 2015 het roer om en verandert zijn naam in Rick Versace, wat beter aansluit bij zijn persoonlijke- en artistieke ontwikkeling. Onder dit alias brengt hij twee projecten uit, maar vorig jaar hoorde we hem weer als Kleine Viezerik op ‘So So Lobi 2’ en de ‘SMIBPATTA’-tape.
Waar een wil is, is een weg. Al heeft KV geen asfalt nodig voor zijn eigen movement ‘De Snelle Laan’. Vorige maand verscheen Viezerik’s eerste eigen pokoe in een lange tijd. Als we de tekst van ‘Je Moet Weten’ kunnen geloven, komt er een ‘DSL vol. 1’-project aan. Waarschijnlijk kunnen we daar de winnaars van de #TBT van vorige week, One Blood, op verwachten. Eerder deze week verschenen ook zij met nieuwe muziek op hetzelfde YouTube-kanaal.
We kunnen in ieder geval alvast gaan genieten van Kleine Viezerik’s Zomersessie. Ga de sessie pompen en vergeet niet alvast te stemmen voor de #TBT van volgende week...
Delen: