Sfeerfoto van 101Barz
101Barz

Elke week nieuwe videos opyoutube

101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!
101Barz

#TBT: Kleine Viezerik

  •  
23-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Vandaag gaan we tien jaar terug in de tijd om uit te komen bij onze volgende 'Throwback Sessie'. Het is een sessie die bij Rotjoch de rillingen over het lijf deed lopen. Niet vanwege de rap, maar vanwege een opvallende gast. In 2010 kwam Kleine Viezerik naar de studio, nam hij MF mee en die nam een andere goede vriend van hem mee.
De goede vriend waarover we praten, is de slang van MF. “N Zie De Boy daar staan”, opent Rotjoch de sessie, waarna hij snel afstand neemt. Vervolgens is het aan MF om de sessie te openen, terwijl KV nog toekijkt en assisteert. “Wodka in m’n glas en de assie in de air, main”, is de vibe. Hij represent Pitu Records en geeft het daarna over aan Kleine Viezerik.
KV maakt de beat af waarop MF ook rapte, maar gaat vervolgens over op de volgende beat. “Kill ze, Vieze”, zegt MF. Veel tijd heeft hij daar niet voor nodig, want al snel gaat het tempo omhoog en spit Kleine Viezerik keiharde bars. Het is een unieke stijl die KV in die tijd met zich meebracht. Hij onderscheidt zich van de rest en zet Pitu Records op de kaart.
De sessie verscheen een week nadat Kleine Viezerik zijn grootste project dropte: ‘NZIEDEBOY’, de line waar Rotjoch al naar refereerde met de slang. In een eerder stadium dropte hij de track ‘Tattooboyz’ al en het zou lastig worden om die te overtreffen. Of dat hem lukte is moeilijk te zeggen, maar dat hij opnieuw success behaalt, valt niet te ontkennen.
De grootste hit de hij pakte op het album, is ‘Meisje Luister’, waarop hij samenwerkt met niemand minder dan Mr. Probz. Het is een gevoelige track, maar KV doet dat zonder zijn eigen stijl te verliezen. We hebben genoeg gepraat over wat hij in de tijd van de sessie deed, het is tijd om te luisteren. Nu weer te checken op onze kanalen!