101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Kleine Viezerik

19-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
215 keer bekeken
  •  
Op de donderdagen en tijdens de quarantaine ook op de dinsdagen springen we van de ene sessie uit de oude doos naar de volgende en iedere keer weer bepalen jullie. Vorige week kozen jullie massaal voor de sessie van Crooks en konden jullie stemmen op Jayh, Bollebof en Kleine Viezerik. KV bleek in dat rijtje last, but not least.
Want jullie kozen met een grote meerderheid voor de man van Pitu Records. In de jaartallen rondom 2010 kwam hij breder onder de aandacht met verschillende tracks én een album dat doeltrof, 'NZIEDEBOY'. ‘Meisje Luister’ werd het meest beluisterde nummer van die plaat en werd uitgebracht met videoclip. Voetballer Gregory van der Wiel speelt de hoofdrol in de clip.
Maar het was absoluut niet het enige nummer waarmee KV onder de aandacht kwam in die tijd. Met name ‘Tattooboyz’ en ‘Shawty’ sloegen flink aan. Ook de jeugd pompte de rapper toen al regelmatig door hun speakers, zeker toen hij als gastartiest op de ‘Cool Remix’ sprong, in samenwerking met Dio, Jayh, Ado’nis en Kempi.
Tegenwoordig gaat hij echter niet meer door zijn artiestenleven als Kleine Viezerik. Zijn naam is tegenwoordig Rick Versace en ook de muziek die hij maakt verschilt veel van zijn vroegere raps. Hij legt tegenover FunX uit dat de naamsverandering te maken had met de persoon die hij op dat moment was. Hij is geen kleine viezerik meer, hij is een vader van vier kids.
Vandaag zie je Kleine Viezerik nog een keer onder zijn oude naam shinen in de studio bij 101Barz. De keren dat hij zijn opwachting maakte voor een sessie zijn niet meer op één hand te tellen, maar de throwback sessie van vandaag blijft een bijzondere. KV is er namelijk samen met Lastpac en dat belooft vuur. Enjoy!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.