101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Kempi - Als Ju Mij Was

  •  
01-03-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
79 keer bekeken
  •  
KempiAlsJuMijWas

'Zat zes keer in jilla maar m'n hoofd die blijft omhoog'

Kempi is één van de grootste namen die de Nederlandse hiphop scene bezit. Of het nou met goed, of slecht nieuws is, Kempi weet het nieuws altijd te domineren. Vaak wordt dan helaas ook vergeten dat 'Du Gramma Boy' een van de vaders van de hedendaagse scene is. Hij opende deuren waar de huidige generatie rappers nu de vruchten van plukt. Een voorbeeld van zijn muzikaliteit is te horen op een van zijn eerste nummers die de streets ooit hitte: 'Als Ju Mij Was'. Het nummer kwam inmiddels alweer zo'n twaalf (!) jaar geleden uit en was het begin van een boeiende en interessante carrière. De video, waarvan je de pixels kunt tellen, is een mix van foto's en filmpjes uit Kemperveen's eigen collectie.
'Als Ju Mij Was' was het eerste nummer dat verscheen op de 'Tsss Kempi'   mixtape die op 23 december 2005 op de Spinmasters website werd geüpload. Deze mixtape werd uiteindelijk door Topnotch blatenbaas Kees de Koning opgepikt en betekende het begin van de samenwerking tussen Kees en Kempi. De opvolger van 'Tsss Kempi', 'Mixtape 2', verscheen bijna twee jaar later. Hierna volgden nog talloze mixtapes en startte de bloei van Kempi's carrière. Deze week was Kempi te gast voor een nieuwe studiosessie, die op onze website te zien is. Om te zien waar Kempi vandaan kwam, check je de video van 'Als Ju Mij Was' hieronder.

Meer over:

#magazine, kempi, #tbt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.