101Barz

#TBT - Kempi & Klemma

  •  
30-09-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
533 keer bekeken
  •  

#TBT is back! De stemmen zijn geteld en de uitslag is overduidelijk; Kempi’s Studiosessie uit 2007 is de winnaar. Vandaag brengen we deze absolute klassieker opnieuw naar je beeldscherm! Kempi is een van de grondleggers binnen de game en deze ijzersterke sessie is er daarom zeker één die je (nog een keer) moet beseffen.

In 2006 tekende TopNotch één van de grootste beloftes van de Nederlandse hip-hop. Van achter de tralies tekende Kempi zijn contract en toen hij hetzelfde jaar vrij kwam, dook hij direct de studio in om te werken aan zijn muziek. De soulvolle Kempi nam de luisteraar mee in de wereld van de Nederlandse achterstandswijk en beschreef in zijn teksten de struggle van de straat zoals weinig anderen dat konden.

Na het droppen van twee mixtapes (Tsss Kempi en Rap ’N Borie) kwam Kempi in 2008 met zijn debuutalbum Du Zoon. De plaat was volledig geproduceerd door het Amsterdamse productietrio SoundG8 en een week na de release kwam hij binnen in de Nederlandse Album top 100.

In ditzelfde jaar zond BNN de documentaire ‘Free Kempi’ uit. De rapper wordt gevolgd vanaf het moment dat hij in 2006 vrijkwam. In deze documentaire is goed te zien hoe Kempi in een korte tijd uitgroeit tot een van de bekendste rappers van Nederland, maar tegelijkertijd worstelt met zijn leven in de achterstandswijk.

In de jaren die volgen, brengt de Eindhovense rapper talloze mixtapes, EP’s en albums uit. In 2012 verlaat Kempi zijn label TopNotch en maakte zelfs bekend te stoppen met het maken van nieuwe muziek. Hij gaf aan moeite te hebben met de muziekindustrie en de faam die daarbij kwam kijken. Gelukkig maakte hij een jaar later al een comeback met de track ‘Trug Ben’.

De Eindhovenaar blijft muziek uitbrengen en in 2016 maakte hij, samen met de Amerikaanse Producer ‘The Alchemist’, zijn EP Rap ’N Glorie’. Daarop volgde in 2017 de mixtape DU4 met een aantal flinke hits en geslaagde samenwerkingen. Twee jaar geleden verscheen zijn laatste Album Oompie Keke, die hij vernoemde naar zijn oom. “Dit album is recht uit m’n hart geschreven. Oompie Keke, deze is voor jou!” zegt Kempi zelf over het album.

Kempi heeft een turbulent verleden met justitie. Het combineren van een rapcarrière en de lastige keuzes die komen kijken bij het leven op de straat is voor Kempi altijd een struggle gebleken. Vooralsnog blijft deze man een absolute legende binnen de rapgame, vandaar dat we je vandaag terugnemen in de tijd voor de klassieke 101Barz sessie met zijn broertje Klemma! Check hem nu op ons YouTube-kanaal!

Delen: