101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Kempi

  •  
21-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
219 keer bekeken
  •  
De afgelopen week hebben jullie weer kunnen stemmen op een nieuw throwback sessie. Na het luisteren van de Goodfellaz Officieel was er de keuze tussen Kempi, Kleine Viezerik en Opium Lotus. De eerste twee gingen lang nek aan nek, maar uiteindelijk kreeg Kempi de meeste stemmen. Tijd voor een uitstapje naar Eindhoven dus.
Kempi rapte die dag solo in de studio, maar de opening van de sessie was een bijzondere. Harris de Hakker, bekend van zijn muziek en liefde voor PSV, stond met een masker van een varkenskop en een taser naast Rotjoch, waarna hij plaatsnam in de back. Kempi komt binnen, waarna hij geen woorden meer verspild en meteen gaat rappen.
De rapper komt om zijn naam eens te meer te vestigen in de studio van 101Barz en dat benadrukt hij dan ook meermaals. Zonder slechte woorden te spreken over andere rappers wil hij laten weten dat hij er is en er blijft. “M’n naam big, nummer één”, klinken enkele van zijn laatste woorden in de sessie.
Het is overigens lang niet de enige keer dat Kempi langskwam bij 101Barz, de weg naar de studio is voor hem niet onbekend. Wellicht een van de meest legendary keren dat hij langskwam, was met Klemma. Deze sessie is pas écht van back in the days. De broers rappen op een beheerste manier en vullen elkaar perfect aan.
Verder is Kempi vandaag de dag nog altijd actief in de scene. We kennen allemaal zijn albums als ‘Du Zoon’ en ‘Mixtape 2, Rap ‘N Borie’ uit het verleden, maar in 2019 dropte hij er ook nog een. ‘Oompie Keke’ is de naam van die plaat, waarop maar liefst achttien verschillende tracks terug te vinden zijn. De meest beluisterde track op het album is ‘No Love’, een bijzondere samenwerking met Anouk. Vanmiddag duik je echter verder terug in de tijd, terug naar 101Barz!
Delen: