101Barz

#TBT - Kami-Kazi & King Pin

  •  
15-04-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
558 keer bekeken
  •  
Deze week hebben jullie weer kunnen stemmen op welke klassieke sessie opnieuw uitgebracht moet worden. Het was lang spannend, maar het resultaat is bekend… Op de Throwback-Thursday van deze week spoelen we de tijd terug naar 2009, toen Kami-Kazi en King Pin in onze studio stonden! Deze zeldzame Studiosessie was nergens meer te bekennen op het internet, maar vandaag brengen we ‘m eindelijk terug op je beeldscherm!
De mannen uit IJburg maakten al langer muziek, maar in 2007 deden ze dat voor het eerst samen. Met de track ‘Voor Altijd’, samen met Para-D, bezorgden ze je een klassieke gangster love-song. De hedendaagse luisteraar zal de gesampelde track ‘Differences’ van Ginuwine herkennen uit Pop Smoke’s ‘What You Know Bout Love’.
De twee waren ook meerdere keren te zien bij Zonamo Underground. Als duo stonden ze al sterk, maar als onderdeel van Vespa Gang bereikten ze nieuwe hoogtes. In 2015 zien we de formatie voor het laatst bij Barungz in de studio. Uit de as van VG herrijst in 2017 de groep DNA, wat voor ‘De Noord Afrikanen’ staat. De groep telt 3 leden: Kami-Kazi, AP en niemand minder dan Barungz himself! Ze brachten slechts 4 clips uit, maar Kami-Kazi blijft DNA vertegenwoordigen, als is het nu omgedoopt naar het Engels. ‘De North Africans’ gaat namelijk de grens over…
Als je Kami-Kazi de afgelopen jaren uit het oog bent verloren, dan zal het je verbazen dat hij vorig jaar nog 2.3 miljoen views pakte op een van zijn clips. Samen met de Marokaanse rapper Ali Ssamid, maakte hij ‘C’EST LA VIE’. De track die voor een relatief groot deel Nederlandstalig is, ging vooral viraal in Marokko en Spanje.
Ondanks het grote succes is Kami-Kazi vandaag de dag niet alleen bezig met muziek. Hij is namelijk ook CEO van zijn eigen Management bedrijf SterAlure, maar daarnaast is hij ook maatschappelijk werkzaam bij Gemeente Amsterdam. Als ‘Projectleider Jeugd en Veiligheid’ was hij bijvoorbeeld verantwoordelijk voor de activistische mini-film ‘Zweven’, die 30 twee weken geleden in première ging op TV.

Kijk Kami-Kazi’s film hier, maar vergeet niet eerst zijn Studiosessie met King Pin te checken! Stem ook alvast op de #TBT die je volgende week wilt zien, dan zien we je daar!...
Delen: