101Barz

ARTIKEL: #TBT - Kalibwoy

  •  
20-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
50 keer bekeken
  •  
Het is weer donderdag en dat betekent dat we weer een gouwe ouwe voor je hebben als #TBT. De afgelopen week kon je stemmen op dancehall-artiesten van Nederlandse bodem en de winnaar is Kalibwoy! Tien jaar geleden won hij de Grote Prijs van Nederland en nam in deze wintersessie de beker mee naar de studio van Rotjoch. 
Aangezien de Grote Prijs van Nederland geen dancehall categorie heeft, werd Kalibwoy tussen de hiphop artiesten gezet. Dit hield hem echter niet tegen en Kalibwoy wist de jury van deze jaarlijkse talentenshow te overtuigen met zijn energie en internationale sound. Rotjoch, die onderdeel van de jury was in 2010, omschreef Kalibwoy's sound als 'genre-doorbrekend' en tot op de dag van vandaag is dat nog steeds het geval. 
Kalibwoy zit namelijk nooit stil en er is altijd wel nieuwe muziek van de artiest Amsterdam Zuid-Oost. Soms is hij te horen op een internationale banger van Yellow Claw en soms op een clubtune van Broederliefde. Misschien zet je zelf geen Kalibwoy op, maar hij is sowieso ergens je oor binnen gedrongen met zijn authentieke stemgeluid. Wanneer hij samenwerkt met Nederlandstalige artiesten, geeft het feit dat hij een andere taal rapt vaak een internationaal sausje aan deze tracks. 
Deze maand was er weer nieuwe muziek van de Frass-boss Kalibwoy. Hij dropte namelijk z'n nieuwe plaat genaamd 'FRASS4LIFE'. Twaalf tracks met featurings van o.a. Henkie T, Kempi en Maikal X. Op dit project krijg je de klassieke Kalibwoy-sound en staan weer genoeg pokoes om FRASSS! op te gaan.
Heb jij deze #TBT van Kalibwoy beseft? Vergeet dan niet om te stemmen op de #TBT van volgende week. Je kan kiezen uit een aantal Amerikaanse rappers die in het verleden langs gingen bij Rotjoch in de studio. Wie kies jij?
Je kan niet meer stemmen.

Meer over:

kalibwoy, #magazine, tbt
Delen: