101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Josbros - Driedelige maxi-single-reeks

  •  
31-01-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Josbros

Een muzikaal einde van 2018

Zoals je gewend bent, vindt er vandaag weer een nieuwe #throwbackthursday plaats bij 101Barz. Ditmaal gebeurt dat echter op een andere manier. Normaal gesproken wordt er teruggekeken op één album, EP of een losse track, maar vandaag kijken we naar een hele reeks. Vorige week was Cho zijn mixtape ‘Knock Knock 2’ aan de beurt, nu is het tijd voor een reeks aan maxi-singles Josbros.
Om Josbros zijn 2018 onder de loep te nemen, beginnen we bij de eerste maxi-single van een reeks van drie. De naam ervan was ‘NO WAY JOSÉ’ en net zoals de twee erop volgende telt deze EP drie tracks. Kijkend naar het aantal streams dat Josbros vergaarde met deze plaat, steekt ‘NiET TE STOPPEN’ er bovenuit, al volgt ‘GEEN GEWELD’ op slechts een kleine afstand. “Jij hebt wat karaten hangen om je nek, daarom speel je heavyweight. Ik weet je bent een botje”, klinkt de rapper op de eerstgenoemde track.
Wanneer we vervolgens duiken in zijn tweede maxi-single, ‘HEADSHOT JOSÉ’, zien we dat de track ‘HiGHSPEED’ er ver bovenuit steekt. Die tune werd ook geclipt en op YouTube gedropt, wat de hogere populariteit kan verklaren. Ook bij het beluisteren van die track hoor je direct dat het Josbros is die rapt, al klinkt hij met een wat rustigere flow een fractie rustiger dan op ‘NiET TE STOPPEN’.
De laatste maxi-single in de reeks kwam naar buiten onder de naam ‘BLAZEY SCORSESE’. Deze kwam in het slot van 2018 naar buiten en kent met ‘LONELY’ en ‘TOT DE DOOD’ twee tracks die, kijkend naar het aantal streams, vrijwel gelijk staan. De laatstgenoemde track echter, is de track die Josbros van deze maxi-single besloot te verfilmen. Ook op deze track bracht hij op een meer zweverige manier weer een hele andere sound dan op de twee eerder benoemde maxi-singles en op die manier breide Josbros aan einde aan zijn jaar op muzikaal gebied.

Meer over:

josbros, #magazine
Delen: