101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Heinek'n

  •  
01-10-2020
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
1716 keer bekeken
  •  
De week is weer voorbijgevlogen en dat betekent dat we al zijn aanbeland bij de ‘Throwback Thursday’. Je kon via de poll stemmen op Heinek’n, Mo$heb of Sjaak. De koning van Zuid is hier als favoriet uitgerold. In de tijd dat ‘rappers nog rappers waren’ stond de Rotterdammer zijn territorium op Zuid al te verdedigen met tracks als ‘Zuid Zijde Is Van Ons’ en ‘Welkom In Het Zuide’.

Bij Choose Media grapt Heinek’n in 2016 ooit een rapper geweest te zijn, maar hij nu schijnbaar geen tyfus meer doet. Over het tweede valt te twisten, maar het eerste is zeker een feit. De Rotterdamse onderbaas is één van de grondleggers van 101Barz. In 2006 komt Young Mosselini als één van de eersten langs bij Rotjoch in de studio. In Studiosessie 9 schudt hij een hoop ‘old school bars’ uit z’n mouw op een bijpassende beat.
Dit is slechts de aftrap voor de Rotterdammer. Hij komt namelijk meerdere keren langs om zijn bars te laten horen bij Rotjoch in de studio. Zoals Heinie in één van de eerste Studiosessies verschijnt, verschijnt hij ook in één van de eerste Wintersessies. In Wintersessie 5 van het eerste winterseizoen 07-08 is de Rotterdammer te horen met Operatie Zuid. In 2020 is deze gouwe ouwe sessie weer op je beeldscherm als #TBT.
Dit is niet de laatste keer dat Heinek’n in groepsverband bij Rotjoch langs gaat. Rond 2008 trapt de rapper uit Roffa het Zomersessie seizoen af met Aiky en Excellent en even later in 2011 komt de peetvader van de achterbuurt langs met Goodfellaz voor een Zomersessie. Met een Gucci bucket hat op en een zwarte tanktop rolt hij er weer wat klassieke straat bars uit. Ook deze sessie is vanaf 2020 weer als #TBT te zien. Kortom jullie kunnen geen genoeg krijgen van Heinie.
Xaline en Wreeddadig zijn niet alleen te zien in de #TBT van vandaag. De jongens zijn ook te horen op Heinie’s belangrijkste projecten. Op Mosselini’s mixtape ‘Te Hard Voor Tv’ deel één uit 2006 bestaande uit 16 tracks staat Wreeddadig op ‘Welkom In Het Zuide’. Het gaat hier natuurlijk over hun thuisbasis.
Op het vervolg van de reeks mixtapes ‘Te Hard Voor TV’ deel twee rapt Heinie op 17 tracks over het straatleven in Rotterdam. Met zijn duistere beats en donkere stem vertegenwoordigt hij de straat met ondersteuning van Xaline’s bijzondere stem. De jongens staan samen op ‘District 14 Zone’ en ‘Jagen’. Ook Wreeddadig is te horen op de mixtape met zijn Rotterdamse stemgeluid die lekker door je speakers knalt. De klassieker ‘Loyaal Voor Het Spelletje’ is een aanrader die ook te horen is op deze mixtape.
Na een tijdje stilte rondom Heinie is hij in 2015 weer te zien op 101Barz. In 2015 sluit Rotjoch het jaar af met een classic studiosessie van Hef. Bundy neemt een paar van zijn favoriete rappers mee: Heinek’n, Crooks (broertje), Sevn Alias en Sticks. Hiermee brengt Hij Mosselini definitief terug, zoals Hef zelf ook al verkondigt in de sessie.
Vanaf dit moment is de Rotterdammer weer op verschillende tracks te horen. In 2017 doet hij een verse op ‘Kickdown’ van Momi dat later verschijnt op zijn project ‘Rauw’. Verder rapt Heinie op ‘Loyaal voor het spelletje 2' van het album ‘Alleen’. In 2006 zegt Heinek’n tijdens deel 1 van de track al loyaal te zijn en dit lijkt zo gebleven te zijn. Het meest noemenswaardige van de laatste jaren is natuurlijk ‘Streetlife’ dat meer dan vier miljoen views pakt op Rotjoch United. Op de track van Jozo nodigt hij Rotterdammers van verschillende generaties uit waaronder: Heinek’n, Feis, Kevin en Hef, om wat bars te spitten.
Heb jij deze #TBT van Heinek’n al gecheckt? Vergeet dan niet te stemmen op de #TBT van volgende week! Er kan gestemd worden op: Rio, Regga of De Coalitie. Doe het nu via de poll hieronder en vergeet niet te abonneren op het YouTube kanaal. 

Geschreven door Abe Jansen op de Haar
<strong>Je kan niet meer stemmen.</strong>

Meer over:

#magazine, heinek'n, #tbt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.