101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - GZA

  •  
27-08-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
51 keer bekeken
  •  
Een nieuwe donderdag is een nieuwe #TBT. Vorige week had je de keuze uit een paar acts uit de Verenigde Staten en de meerderheid van de stemmen ging naar GZA. In de jaren 90 was Wu-Tang Clan een van de meest toonaangevende acts in de rapgame en GZA kwam tijdens een internationale tour langs bij Rotjoch in de studio.
101Barz bestond op dit moment nog maar twee jaar en Rotjoch wist de legendarische Wu-Tang’er op je beeldscherm te krijgen. Voor de jongere generatie rinkelt er misschien niet direct een belletje bij het horen van de naam GZA, maar voor de liefhebbers van hiphop uit de jaren ’90 gaat het hart sneller kloppen bij het horen van deze naam.
In 1993 bracht Wu-Tang Clan het album ‘Enter the Wu-Tang (36 Chambers)’ uit. Het is een totaal nieuw geluid in deze tijd en mixt alle populaire cultuur die speelt in de VS samen met de sound van de totaal unieke producer RZA. Kung-Fu referenties vullen de gehele plaat terwijl de rappers elkaar afwisselen met sterke individuele karakters en unieke rapstijlen. GZA valt voornamelijk op vanwege z’n kennis en complexe lyrics, waardoor hij ook wel The Genius genoemd wordt.
GZA wordt vooral geprezen vanwege zijn solo-plaat ‘Liquid Swords’, die hij na het succes van Wu-Tang Clan uitbracht. Hiphop-puristen die houden van de meer linguïstische kant van de muziekstroom, noemen het tot op de dag van vandaag nog steeds een van de beste hiphop-albums ooit. Deze duistere plaat was volledig geproduceerd door mede-Wu-member RZA en bevatte meerdere snippets uit de Kung-Fu Film ‘Shogun Assasin’. ‘Liquid Swords’ nam, net als ‘Enter The Wu-Tang’, mensen naar de wereld van Shaolin*.
Je kan niet meer stemmen.
*Wu-Tang Clan verwijst in hun muziek naar de wijk Staten Island in New York, de plek waar de meeste leden vandaan komen, als de mytische plaats Shaolin 
Check de legendarische GZA bij Rotjoch in de studio vanaf vandaag weer op ons YouTube-kanaal en vergeet niet te stemmen op de #TBT van volgende week. Deze week kan je kiezen uit Dion Masé, Heist Rockah en Raymzter.

Meer over:

#magazine, gza, #tbt
Delen: