101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Goodfellaz

  •  
14-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
136 keer bekeken
  •  
Het weekend komt alweer dichtbij en dus is het tijd voor een nieuwe throwback sessie. Zoals elke week gaan we terug in de tijd en deze keer is het tijd voor een groep. Vorige week genoten we opnieuw van de sessie van Adje en Jayh, maar nu gaan we richting Rotterdam. De Goodfellaz Officieel zijn in de building!
Het is een rapformatie die behoorlijk terug in de tijd gaat, bestaand uit drie rappers en familieleden: Heinek’n, Adison en Hille Jones, vroeger bekend als Concrete. Alle drie opereren ze ook solo, maar als groep versterken ze elkaar. Ze brengen pure straatrap, zo ook in hun eerste clip ‘Gangsta’. Een video zonder al te veel poespas: broeders, dikke auto’s en referenties naar Rotterdam.
De drie rappers werkten in het verleden aan een Goodfellaz mixtape, maar dit project zou uiteindelijk nooit uitkomen. Ze wilden het broederschap en de straat uitdragen, in de meest brede zin. ‘De ene track kun je spinnen in de discotheek, de andere track tussen de hooligans’, zo omschreef Heinek’n het ooit in een interview. De vibe brachten ze over, maar de mixtape kwam niet uit.
Solo brachten de drie wel platen uit. Zo is Heinek’n mede bekend door zijn ‘Te Hard voor TV deel 1’ en twee jaar later dropte hij ook het tweede deel. Ook werkte hij al veel samen met andere artiesten en is hij inmiddels al tijden een grote naam in Rotterdam-Zuid. In 2015 dook hij op bij 101Barz in Hef’s ‘13’ sessie. De rapper uit Hoogvliet liet Heinek’n die dag zelfs aftrappen.
Hillie Jones, tevens de broer van Heinek’n en vroeger rappend onder de naam Concrete, bracht in 2007 een Engelstalig album uit onder de naam ‘With Music’. Tevens stond hij een jaar later in de finale van de Grote Prijs. Adison, de derde member, is de neef van Heinek’n en Hille Jones en ook hij bracht een Engelse plaat uit. ‘D-Day’ is de naam van zijn werk dat verscheen in 2006. Hij is nog altijd actief in de scene en in de toekomst kunnen we zelfs een nieuw project verwachten. Voordat het zover is, is het eerst tijd om nog een keer te genieten van de gezamenlijke sessie van de Goodfellaz.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.