101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Freez

  •  
16-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
139 keer bekeken
  •  
FREEZ TBT

Jullie hebben deze week weer gekozen voor een nieuwe TBT. Het ging tussen Glen Faria alias MC Fit en Freez… Het was een spannende strijd maar de keuze is gevallen op Freez! Vandaag brengen we zijn Zomersessie uit 2011 terug naar je beeldscherm! Let’s get it!

De Fakkelteitgroep uit Zwolle presenteerde 11 jaar geleden een nieuwe MC uit Nieuwegein. Tot die tijd nam Freez veel tracks op maar koos nooit echt voor de muziek. Hij stortte zich vooral op zijn gezin en zijn werk bij jeugdzorg. Sticks zag zijn talent en zorgde ervoor dat er actie van gemaakt werd.

Op 9 augustus 2011 dropt Freez zijn eerste eigen EP ‘8.6ies’ bij Fakkelteitgroep. Dit negen tracks tellende album is voornamelijk geproduceerd door Henning aangevuld door Fakkelbrigade producer A.R.T. De tracks op deze EP is in tegenstelling tot eerdere tracks minder underground. Freez heeft een eigen ontspannen stemgeluid waarmee hij zich onderscheid van zijn collega’s. In dit jaar vond overigens ook de TBT-sessie van deze week plaats.

In 2014 kwam de rapper uit Nieuwegein met zijn debuutalbum ‘Les Demoiselles’. De sound van Zwolle wordt ook op deze plaat weer gerepresent. Het is volledig geproduceerd door A.R.T. en bevat samenwerkingen met Sticks, Rico en Typhoon. Een maand later kwam Freez langs bij Rotjoch voor een zomerse studiosessie.

Sindsdien is het wat stil rondom de rapper. Hier en daar dropte hij nog wat solo-tracks en verschijnt hij onder andere op de platen van, hoe kan het ook anders, Typhoon, Rico en Sticks. Een nieuw Freez album is er tot nu toe helaas nog niet van gekomen.

Vandaag neemt Barz je mee naar 2011, een classic sessie van Freez! Vanaf nu te beseffen op ons YouTube-kanaal!

Delen: