101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Flex de Hittespitter

  •  
26-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
891 keer bekeken
  •  

In de TBT van deze week ging het tussen Flex De Hittespitter en Heist-Rockah… De eerste ging er met de winst vandoor dus deze week herbeleef je de Wintersessie van Flex uit 2008. Het lijkt al een flinke tijd stil rondom deze Amsterdamse verhalenverteller, tijd om daar verandering in te brengen! 

Je kunt Flex vooral kennen als voormalig lid van de ‘Tuindorp Hustler Click’ (THC). De Amsterdammer kwam als een van de allereerste langs voor een barz-sessie. Hierna volgde in 2008 zijn ‘666 Mixtape’ die hij uitbracht onder het THC Recordz label. ‘Voor De Moves’ is een van de tracks onderdeel van deze ‘beestige’ mixtape.

In 2010 kwam Flex nog langs voor een Zomersessie. Vervolgens dropte hij in 2012 zijn EP ‘Dresscode Blacka’, dit keer onder het platenlabel van zijn broertje RBDjan ‘ART.140’. Op dit autobiografische project verteld Flex verhalen uit het jaar 2000. De EP bevat 9 tracks op chronologische volgorde over een maand uit zijn leven.

In 2017 is Flex terug! De EP telt 8 tracks en bevat veel samenwerkingen. Niet alleen Adje, Regga, Crooks en Mario Cash, maar ook RBDjan en Rocks zijn te horen op 'Wolf'. Voor de track ‘NARCOS’ samen met NOIR schoot de Amsterdammer ook een clip. Na 5 jaar maakt hij weer geluid!

Het laatste muzikale wat we van de Hittespitter zien is de track ‘This Ain’t a Song About You’. Is deze deels Nederland, deels Engelse track het begin van een reeks nieuwe Hittespitter muziek?

Voordat het zover is neemt 101Barz je eerst terug mee in de tijd voor de Wintersessie van Flex uit 2007!

Delen: