101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Faberyayo

  •  
27-05-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
813 keer bekeken
  •  

Jullie hebben weer kunnen stemmen op welke klassieke sessie je na al die jaren terug wil zien. Faberyayo ging er met de winst vandoor, dus is zijn Studiosessie uit 2011 vanaf nu weer te zien op het YouTube-kanaal van 101Barz!

Je kent hem natuurlijk van De Jeugd Van Tegenwoordig, maar daarvoor zat Yayo in een andere groep. Onder het alias ‘Pep’ vormde hij vanaf 2000 samen met zijn neef en broer de formatie ‘De Spaarndammerbuurtkliek’Ook DJVT-producer Bas Bron zat er al bij, maar toen stond hij bekend als Double B.

In 2004 ontmoette Faber de andere helft van De Jeugd, Vieze Fur en Wiwa, die toentertijd het duo Baksteen vormden. Hetzelfde jaar scoorde ze een grote hit met hun allereerste single ‘Watskeburt?!’.

Vele hits, awards en projecten in andere samenstellingen later, releasde Yayo in 2012 zijn allereerste soloalbum. ‘COCO’ was een ode aan zijn vrouw, maar er volgde nog veel meer platen waarop Faberyayo zijn creativiteit de vrije loop laat gaan. Hij laat zich ook niet beperken door een beat, want zijn teksten zijn tegenwoordig ook op papier te bewonderen. Hij schrijft vanaf 2016 actief boeken zoals de romans ‘Naamloos’ en ‘Vad3r’.

Vandaag zie je hem weer in oude glorie bij Rotjoch in de booth. Ga de throwback sessie beseffen en vergeet ook niet alvast te stemmen op de #TBT die je volgende week wil zien!...

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.