101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

ARTIKEL: #TBT - Eddy Ra

  •  
30-07-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
302 keer bekeken
  •  
Voordat we deze week een nieuwe zomersessie voor jullie droppen, is het eerst tijd om jullie mee te nemen naar het verleden. 101Barz is al sinds jaar en dag aanwezig in de rapgame en dus zijn ook de sessies van alle tijden. Vorige week keken we terug op een van de sessies van Kleine Viezerik en nu is het tijd voor Eddy Ra.
De Rotterdammer is een rapper met dus een al lange geschiedenis in de game. Veertien jaar geleden stond hij al op het album ‘Rotterdam’ van U-Niq, zijn broer. De track ‘Waka Mang’ is een van de zestien tracks die op het album staan en brengt een echte old school sound door je speakers. In de throwback sessie van vandaag hoor je meer van dat.
Er waren echter nog meer artiesten waar Eddy Ra door de jaren heen mee samenwerkte. Zijn banden met Rotterdam zijn sterk en die met U-Niq in het bijzonder. Op de track ‘Evenwicht’ werkt hij samen met opnieuw U-Niq en Feis, terwijl hij ook op ‘Moeder Is Een Elf’ en ‘Monopoly’ te horen is. Op de laatstgenoemde track komt hij samen met negen andere rappers terug, waaronder Feis, Winne, Millz en opnieuw U-Niq.
In 2018 kwam Eddy Ra voor het eerst met een volledig eigen project. Op het album ‘Eindeloos Genot’ staan elf tracks, zonder featurings. Het wilde van zich laten horen met het project en dat deed hij dan ook. Zijn old school vibe verloor hij nooit en zo ook de zin in het maken van muziek niet. Na zware tijden richtte hij zich opnieuw tot muziek en dat leverde het album op.
Terwijl hij samenwerkingen aanging in Rotterdam, kon ook een bezoek aan 101Barz als vanzelfsprekend niet uitblijven. Vaker dan eens kwam hij langs in de studio om zijn bars te spitten. In 2018 kwam hij voor het laatst langs, maar vandaag gaan we verder terug in de tijd. Sit back, relax and enjoy!
Je kan niet meer stemmen.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.