101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Dret & Krulle

  •  
16-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
137 keer bekeken
  •  
Het is weer donderdag en dat betekent dat we weer een ‘nieuwe’ throwback sessie klaar hebben liggen. THC, Greengang en Winne waren de laatste die we terugbrachten op je beeldscherm en nu is het tijd voor een classic duo: Dret & Krulle.
De twee Amsterdammers rappen al meer dan tien jaar samen en worden dan ook vaak in één adem genoemd. Samen wonnen ze de Grote Prijs van Nederland en deden ze mee in de race om State Awards. De twee representen de Bijlmer en doen dat met een flow als water en een hoog lyricaal niveau.
Dret en Krulle brachten samen veel muziek uit, zo ook binnen de muren van 101Barz. Ze braken de studio in het verre verleden af als de Vaderloze Troepen (VLT) en traden later naar buiten met hun persoonlijke rapnamen. Dret verscheen tevens niet alleen als rapper bij 101Barz, ook maakte hij zelf een tijdje onderdeel uit van de crew van 101.
Een van de meest succesvolle nummers die Dret en Krulle maakten, kwam onder de naam ‘Verder’. Echte verrassingen blijven uit, de twee rappen zoals we dat van ze gewend zijn en pakken door. “Ik ga verder. Geen tijd om stil te staan, ik ga verder. Ik ga verder, dus blijf jij daar maar staan, maar ik ga verder”, klinkt het pakkende refrein.
En verder gingen ze zeker, ook na de track. De genoemde Grote Prijs werd in dat jaar gewonnen en daarmee was het nog niet gedaan. De twee brachten tracks als ‘Beestachtig’ en ‘Showtime’ uit en dropten de EP ‘New skool mc’s’ en het album ‘Showtime’. Maar nu is het tijd om terug te grijpen naar een van hun sessies bij 101Barz, want dat is waar de echte magie plaatsvindt. Go check it out!
Delen: