101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Dion Mase

  •  
30-03-2022
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
399 keer bekeken
  •  

Het is weer tijd voor de #TBT van deze week. Deze keer gaan we het iets anders doen dan jullie normaliter van ons gewenst zijn. Normaal zijn jullie gewend dat jullie stemmen op jullie favoriete sessie, maar deze week krijgen jullie even een weekje rust van ons. Wij besloten deze week dat de redactie een sessie mocht uitzoeken voor jullie. Na goed overleg besloten wij dat de sessie van Dion Mase uit 2008 opnieuw geüpload wordt op YouTube!

‘’Ik zal altijd anders blijven doen dan de rest!’’
Dion Mase

Dion Mase groeide op in het Rotterdamse Spangen. Dit is ook een terugkomend onderwerp in zijn muziek. In een interview met HIJS geeft hij aan dat hij graag een beeld wil vormen voor mensen die niet uit zijn buurt/stad komen. Hij tackelt graag neppe rappers en geeft een echt beeld van hoe zijn stad werkelijk beweegt. Destijds gaf hij aan dat hij één probleem heeft met de Rotterdamse sound en dat was zijn eentonigheid. Dion Mase wilde zich onderscheiden van de rest van de kudde doormiddel van een andere sound, een andere flow.

Zijn unieke stijl en zijn veelzijdige flow stond vanaf moment één hoog in het gareel voor de Rotterdamse rapper. Zijn passie, kennis, maar vooral zijn talent zorgde ervoor dat iedere luisteraar hem direct kon herkennen op bijvoorbeeld een possecut. Hij kon ook wat de rest kon, maar daar haalde hij zijn voldoening niet uit. Wie de muziek van Dion Mase goed luistert hoort de verschillende soul-achtige invloeden, keiharde boombap , maar kan misschien ook de invloeden horen uit de hiphop scene uit Alabama. Dion Mase raakte in zijn jonge jaren namelijk erg beïnvloed door Gucci Mane. Die Alabama sound probeerde hij zichzelf eigen te maken, maar uiteraard met een eigen draai.

Dion Mase zit ondertussen al jaren in de game en heeft al tig projecten en platen uit weten te brengen. Helaas was het voor nieuwe Dion Mase fans het moeilijk om de albums te vinden. Gelukkig besloot de Rotterdammer vanaf 2020 om zijn oudere materiaal te uploaden op Spotify. Legendarische tapes als ‘SP Fenomeen’ en ‘Muziek Van De Bodem’ zijn nu weer gemakkelijk te vinden online. Meer dan 10 jaar geleden gaf Dion Mase het volgende aan: ‘Misschien verandert dit ooit, maar ik heb gewoon een hoop lol. Ik geef alles wat ik maak gewoon gratis weg. Misschien dat het ooit veranderd, maar voor nu is het gewoon zo.’ Dit geeft zijn liefde voor het vak, maar vooral de liefde die hij heeft voor zijn fans wel weer.

Het is helemaal niet zolang geleden dat Dion Mase te zien was in de 101Barz-studio. Zijn laatste solo-sessie is al wel even geleden, maar eind vorig jaar was hij te vinden samen met andere hiphop heavyweights. Dit was natuurlijk tijdens de Rafting Goods sessie. Dion stond hier onder andere naast andere Rotterdammers als ‘Tim Beumers’ en ‘Mike Tibbert’, maar ook tussen andere grote namen als $KEER&BOO$, NTAN en DOOKIE. Het resultaat was een memorabele sessie waarin Dion nogmaals liet horen waarom hij zo gewaardeerd en gerespecteerd wordt in de Nederlandse scene.

Wij zijn groot fan en zijn dus ook heel benieuwd wat de toekomst zal brengen voor de Rotterdamse rapper.  Voor nu hebben we in ieder geval de sessie van bijna 15 jaar geleden voor jullie uit de archievenkast gehaald. Vanaf nu weer te checken via onze site en via ons YouTube kanaal!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.