101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Diggy Dex

  •  
15-12-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
159 keer bekeken
  •  

Vandaag brengen we de Studiosessie van Diggy Dex uit 2010 opnieuw naar je beeldscherm! Je bent het misschien vergeten, maar deze man kan serieus rappen. Barz zoomt vandaag nog eens in op de rijke carrière van deze man, let’s get it!

Koen Jansen alias Diggy Dex groeide op in Leusden. Aanvankelijk was hij lid van de Amersfoortse rapgroep D.A.C. Samen met Wudstik, Hux B, Grootmeester Jan en Jiggy Djé, waren ze een van de meest bekende formaties binnen de Nederlandse hip-hop scene. Ze brachten in totaal 2 albums en één EP uit.

De boys gingen nooit formeel uit elkaar maar vanaf 2005 begonnen ze ieder te werken aan een solocarrière. De laatste die solo ging was Diggy Dex. Hij bracht in 2006 zijn eerste soloplaat genaamd ‘Verhalen Vanuit De Sofa’ uit.

Nadat Diggy in 2008 zijn tweede album ‘Mayonaise Voor De Ziel’ dropte, pakte hij in 2009 een hit met de remix op het nummer ‘Fantastisch Toch’ van de Vlaamse zangeres Eva De Roovere. Deze track, genaamd ‘Slaap lekker’ behaalde meerdere hitlijsten. Zijn derde soloalbum ‘Lange dagen, korte nachten’ verscheen in 2010, waarin ook deze #TBT-sessie plaatsvond.

Vier jaar later komt Diggy Dex met het diverse album ‘Do It Yourself’. Dit album kent niet alleen samenwerkingen met rappers RBdjan en Wudstik, maar ook zanger Stef Bos verschijnt op het nummer ‘Liever’. In 2015 schreef hij samen met zanger RW Roy het nummer ‘Treur niet (Ode aan het leven)’. Diggy Dex staat niet langer bekend als alleen rapper, maar word geroemd om zijn pakkende teksten en meeslepende nummers.

Zijn album ‘Golven’ uit 2016 ‘gaat goud’ dankzij de miljoenen streams. In 2017 wist Diggy Dex zelfs een vol Carré uit te verkopen. Een jaar later volgde zijn zesde soloalbum ‘Caravaan’, met onder ander de track ‘De Zon Op’. Zijn meest recente project is ‘Carrousel’ en werd uitgebracht in september van dit jaar.

Doordat hij een veelzijdig talent is zou je bijna vergeten dat Diggy Dex van oorsprong een echte hiphopper is. Barz herinnert je er vandaag nog maar even aan dat deze man serieus kan rappen! De nieuwe #TBT Studiosessie van Diggy Dex staat nu online!

Delen: