101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - De Coalitie

  •  
16-02-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
146 keer bekeken
  •  

Een nieuwe week, een nieuwe TBT. Deze week konden jullie kiezen tussen de mannen van RAEN Music en De Coalitie. Het scheelde op Instagram uiteindelijk maar een paar stemmen, maar op YouTube Community waren de verschillen net iets groter. Uiteindelijk is De Coalitie, de formatie uit Beverwaard, er met de nipte overwinning vandoor gegaan.

Het is 2009 als de rapformatie uit Rotterdam-Zuid naast Rotjoch staat voor hun Wintersessie. In deze tijd was De Coalitie zeker niet de enige hiphop groep uit de havenstad, maar wel een collectief die zich doormiddel van hun eigenzijnnige stijl kon onderscheiden. De crew bestaat uit vijf members; Riske de rat, Oostblok Joe en de MC’s Visie, Cliché en Ellusie

Op jonge leeftijd leren de jongens elkaar kennen op de basisschool en de middelbare school. Hun liefde voor Hiphop is een van de bindende factoren binnen de vriendengroep. Uiteindelijk besluiten de jeugdvrienden/ Hiphop fanaten in 2002 om hun krachten te bundelen en verder te gaan onder de naam ‘De Coalitie’. Hun doel? “Dope shit droppen en onze visie delen met mensen die hetzelfde gevoel hebben en mensen wakker schudden” – Aldus Riske de Rat.

Om zichzelf te onderscheiden van andere groepen legt De Coalitie de nadruk op de hoge kwaliteit van hun producten. Geen onderdeel wordt achterwegen gelaten. De kwaliteit van de teksten en de instrumentals zijn van hoog niveau. Ze willen een uithangbord zijn voor de mensen uit de achterbuurt en ervoor zorgen dat vaak ongehoorde mensen zich kunnen identificeren met hen. 

Allesbehalve een eentonige sound is het niet. Het collectief probeert zichzelf zo breed mogelijk te oriënteren en rapt over alle facetten in het leven. Uiteenlopend van problemen in de buurt, tot avonden stappen in het Rotterdamse nachtleven. 

Na het droppen van meerdere projecten als collectief, maar ook als individuen, besloot Rotjoch de Coalitie uit te nodigen voor niet één, maar twee sessies. Daarnaast is hij ook naar Rotterdam-Zuidoost gegaan om een item te schieten in hun buurt!

Ga naar het 101Barz Youtube-kanaal. Vanaf nu is de Wintersessie uit het jaar 2009 weer te vinden op je beeldscherm!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.