101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Crooks

  •  
11-06-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
151 keer bekeken
  •  
We hebben vandaag weer een bijzondere throwback sessie voor jullie in de mix. Vorige week was het R.Kay die door jullie verkozen werd om terug te brengen op de 101Barz-kanalen, waarna we jullie vroegen te stemmen op de volgende throwback sessie. RMB, Kalibwoy en Crooks waren de keuzes en Hoogvliet is het geworden.
En dat lijkt niet zomaar zo te zijn, want de sessies van Crooks bij 101Barz zijn altijd legendary. Hij kwam al in meerdere settings langs: solo, samen met Hef, samen met Hef én Adje, in megasessies, noem maar op. Vandaag hebben we het over een sessie uit 2009 waarbij Hef hem bijstaat. Bundy was nog jong tijdens de sessie, dus laat staan Crooks.
‘Ik heb alles gedaan om niet te voelen wat ik voel, toch voel ik wat ik voel. Heb niemand om me heen die begrijpt wat ik bedoel’, opent Crooks de sessie op een pakkende wijze. Wat volgt zijn zeven minuten echte hiphop, waarin we vooral Crooks horen, maar ook Hef kon het uiteraard niet laten om een paar Barz te spitten.
We kennen Crooks ook allemaal van de sessie samen met Hef en Adje. Je weet wel, die ene sessie waar hij pas zestien jaar was en de mic koud maakte. De sessie van vandaag kwam twee jaar later. In die tijd had Crooks nog maar amper iets uitgebracht, behalve de ‘Boyz in de hood vol.1’-mixtape. De plaat kende maar liefst 26 tracks en de broers zetten hun naam daarmee serieus op de kaart.
Zijn eerste grote solowerk vervolgens, kwam in 2011. Crooks bracht nog niet al te veel uit en kwam met een album onder de naam ‘Absentie’. Het is zijn werk waarop tracks als ‘Voel me Vies’ en ‘Money ft. Hef’ op staan. Het is slechts het begin voor de dan nog altijd jonge rapper, want twee jaar later dropt ‘Freddy & Bundy’ samen met Hef, een iconische samenwerking. Vandaag springen we even terug naar 2009, toen Spotify en veel social media nog niet bestonden. Enjoy!
Je kan niet meer stemmen.
Delen: