101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Crooks

  •  
11-03-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Op deze donderdag is het weer tijd voor een throwback thursday. Vorige week keken jullie naar de Dutch Legends en kregen jullie opnieuw de kans om te stemmen op de volgende throwbacksessie. Anu-D, Crooks en Roya alias Royston Drenthe waren de opties en Hoogvliet kwam als de winnaar uit de strijd.
Wanneer we het over Hoogvliet hebben, komt Hef waarschijnlijk als eerste bij je naar boven, maar deze keer hebben we het over zijn broertje. Ooit nam Hef Crooks als youngboy mee naar de studio, maar de begeleiding van Hef heeft hij allang niet meer nodig. Na eerder meegenomen te zijn door zijn big brother, verscheen hij twee jaar later solo in de booth.
Het was vlak na die tijd dat Crooks een aandeel had op het legendarische album ‘Hefvermogen’. Op ‘Vergeef Me’ vragen de broeders om vergiffenis voor hetgeen zij dagelijks moeten doen om te kunnen eten. Wat ons betreft is het ze vergeven, want weinigen blessen de mic zoals zij dat doen.
In het jaar van de studiosessie waar we vandaag op terugblikken, 2011, bracht Crooks zijn debuutalbum uit. Hij was samen met Hef en Adonis al te horen op ‘Boys In De Hood Vol. 1’, maar met ‘Absentie’ dropt hij voor het eerst solo. Op de plaat deed hij het vooral zelf en verschenen er weinig featurings. Enkel Hef, Aïsha en Rohtjemann hadden bijdrages op het project.
Genoeg gepraat over wat hij deed in de tijd waarin de sessie uitkwam, tijd om het over de sessie zelf te hebben. Crooks komt met de flow en sound zoals die we die van hem gewend zijn. Hij is de rust zelve en is niet bang om te zeggen wat hij wil. “Al die rappers op m’n dick, broer ik zeg het hoe het is.” Do we need to say more? Go check it out!

Meer over:

#video, crooks, #tbt
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.