101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Concrete & D-son

  •  
25-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  

Deze week werd de Engelstalige editie van #TBT gewonnen door Concrete & D-son. We brengen de Studiosessie van de twee neven uit Kaapverdië na 13 jaar terug op je beeldscherm! De Exodust leden vormen samen het duo ‘SOS’ en brengen rauwe hip-hop met een maatschappelijke boodschap.

De Rotterdammers zijn altijd actief geweest in groepsverband, maar brachten ook solo-projecten uit. D-son a.k.a. Adison deed dit als eerst in 2006. Ondanks dat zijn EP ‘D-day’ op de historische datum werd uitgebracht, doelt de naam op iets anders. Decision day is een album dat mensen inspireert hun eigen keuzes te maken en verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen lot. D-son zag deze plaat als een investering in zijn fan-base en verkocht ‘m daarom voor slechts €5-.

Een jaar later is het de beurt aan zijn wederhelft Concrete. Hij wil zijn vredes message overbrengen en dat doet dat ‘…With Music’. Het enige wat mist aan het album is een feature van zijn broer Heinek’n.

Adison laat nog altijd inkt op papier vloeien, maar dan wel in het Nederlands. Dit jaar bracht hij 2 tracks uit, ‘Zielenmuziek’ en ‘Doe Het Zelf’. Vanaf vandaag kunnen we Concrete & D-son weer zien in oude -Engelstalige- glorie!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.