101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Capone-N-Noreaga

  •  
24-06-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
234 keer bekeken
  •  
Deze week gaven we je 3 unieke internationale opties voor de #TBT! Capone-N-Noreaga gingen er uiteindelijk overtuigend met de winst vandoor. Deze East Coast heroes stonden in 2009 voor onze deur om de booth te blessen en beats te killen, maar het tweede liep wat anders dan gepland. Door technische problemen was het die dag niet mogelijk om instrumentals te gebruiken, daarom doet het duo ‘t op de old-school manier: acapella!
Capone-N-Noreaga’s stormden in oktober 1995 de rapscene binnen toen ze in de ‘Unsigned Hype’-column van het bekende The Source magazine stonden. Alle ogen waren op ze gericht. Met hun debuutproject ‘The War Report’ maakte de verwachtingen waar en belandden ze niet alleen aan de top, maar ook aan de frontlinie van het historische East Coast/West Coast conflict. Als reactie op Tha Dogg Pound’s disstrack ‘New York, New York’, antwoordden Capone-N-Noreaga in 1996 met ‘L.A., L.A.’, waarop Mobb Deep en Tradegy Khadafi hen bijstaat. In de clip is te zien hoe ze een Dogg Pound lid kidnappen en van een brug af gooien.
Toen ze in 2001 de kans kregen om te tekenen bij Def Jam, ging dat wel ten koste van hun namen, die nog officieel eigendom waren van hun vorige label. Capone-N-Noreaga kortte hun naam af naar CNN. Noreaga veranderde zijn eigen artiestennaam naar N.O.R.E.. Dit bleek gelukkig geen issue, want in de jaren die volgden, bleven ze materiaal uitbrengen met legendes als Busta Rhymes, Nas en Raekwon.
Toch doet N.O.R.E.’s naam tegenwoordig bij veel een ander belletje rinkelen. Hij begon namelijk samen met DJ EFN de bekende podcast ‘Drink Champs’. 5 miljoen luisteraars per maand checken hoe de hosts in gesprek gaan met de grootste namen in de rap- en entertainment wereld.
Desondanks kun je N.O.R.E. vandaag weer lyricaal in actie zien met Capone aan z’n zij. Geen beat, maar meer bars dan ooit!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.