101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Bone Thugs-N-Harmony

  •  
17-06-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
622 keer bekeken
  •  

Deze week brengen we weer een klassieke sessie terug op je beeldscherm! Niemand minder dan de legendarische Amerikaanse groep Bone Thugs-N-Harmony stonden 12 jaar geleden bij Rotjoch in de studio. Hoe dat ging kun je vanaf vandaag weer op ons YouTube-kanaal zien! Ga het checken…

Voordat ze hun huidige naam hadden, begonnen ze in 1990 als B.O.N.E. Enterpri$e. De leden Bizzy Bone, Wish Bone, Layzie Bone, Krayzie Bone en Flesh-N-Bone brachten 3 jaar later hun eerste project uit. Met de EP ‘Faces of Death’ gaven ze officieel hun visitekaartje af, maar nog niet iedereen was in een klap onder de indruk.

Ze probeerde een platendeal binnen te slepen, maar niet zomaar ergens. Ze hadden hun oog op Ruthless Records; het label van Eazy-E†, bekend van NWA. Ze deden auditie over de telefoon, maar er werd niet teruggebeld. Pas wanneer Eazy-E kwam optreden in hun thuisstad Cleveland, wisten ze hun contract te verdienen door voor zijn neus te laten zien wat ze hun huis hadden. Uiteindelijk was het Eazy-E die de naam ‘Thugs-N-Harmony’ bedacht.

Ze brachten in totaal 11 studioalbums uit en werkte samen met o.a. Tupac, Akon, Bow Wow en Mariah Carey, maar het grootste succes hadden ze met de hit ‘Crossroads’, die werd opgedragen aan Eazy-E nadat hij in 1995 overleed. Vandaag de dag maken ze nog steeds muziek. Vorige week releasde ze nog de track ‘Thuggish Ruggish Zoe’.

Vandaag kun je Bone Thugs-N-Harmony weer in oude glorie zien! Reis met ons mee terug naar 2009… Sit back-n-enjoy!

Delen: