101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT: Broederliefde - Dommejongens FT. SBMG

  •  
10-05-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
689 keer bekeken
  •  
sbmgtbt

"Het is planga weer, dus ik pep die planga weer."

Het is alweer 7 jaar geleden dat Broederliefde en SBMG hun grote doorbraak beleefden. Omdat laatstgenoemde groep afgelopen week hun nieuwe album aankondigden en morgen een dikke sessie voor ons in petto hebben, is de #TBT van vandaag: Dommejongens. 
Het jaar 2011 was dus een mooi jaar voor hiphop. Naast een van de succesvolste hiphop-acts van dit moment (Broederliefde) was daar ook SBMG. De leden van SBMG, Henkie T en Chivv, zijn beiden opgegroeid en woonachtig in Kraaiennest. Een wijk in Amsterdam Zuidoost. De twee kennen elkaar al jaren waaruit een hechte vriendschap is ontstaan, die verder ontplooide op de middelbare school. In deze tijd is de liefde voor muziek ontstaan. De afgelopen jaren brachten diverse releases de twee een flinke aanhang en een groot bereik. Sawtu Boys Money Gang' tekende in 2013 bij Top Notch. Begin 2014 kwam de hitsingle 'Oeh Na Na' uit, die in minder dan een jaar tijd ruim 4,5 miljoen keer bekeken is op YouTube. 
Ook 2017 was een goed jaar voor de mannen van SBMG. Chivv en Henkie T leverden gigantische hits '4x Duurder' en 'Pull Up Game Strong'. Er was geen club in Nederland waar SBMG niet te horen was. Dit jaar is het weer tijd voor SBMG om het land te veroveren met een nieuw album, genaamd 'Metro 53'. Het album is vernoemd naar de metrolijn die van Amsterdam Centraal naar Gaasperplas en weer terug gaat. Op die route ligt hun geliefde Kraaiennest, waar de mannen vandaan komen.
Om niet te vergeten waar deze succesvolle carriere van de twee mannen begon, check je hieronder de #TBT van vandaag. 
We kiezen elke week een oudere track die wij zien als underrated, vergeten of classic. Dit zijn onbekende tracks van rappers die nu bekend zijn, of tracks van onbekende rappers die meer waardering verdienen. Deze tracks worden nieuw leven ingeblazen met de #TBT.

Meer over:

#magazine, sbmg
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.