101Barz is het grootste hiphop-platform van Nederland!

#TBT - Bollebof

  •  
24-11-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
314 keer bekeken
  •  

Nieuwe week, nieuwe #TBT. Jullie hebben van je laten horen! De uitslag was erg close, maar Bollebof is als winnaar uit de bus gekomen. Vandaag springen we terug naar 2011 voor de classic Studiosessie van Bollebof! 

Eder Almeida Vieira alias Bollebof werd geboren in Kaapverdië. Op 4-jarige leeftijd verhuisde hij naar Delft en 12 jaar later naar de Rotterdamse wijk Spangen. Na een goed ontvangen optreden op het Rotterdamse Off-Corso en een aantal losse tracks op internet bracht de rapper in 2011 zijn eerste EP ‘Airline Bof’. De track ‘Mijn Nummer 1’ werd al snel zijn eerste hitje. De track is al 2,3 miljoen keer bekeken op YouTube en een dikke miljoen keer gestreamd op Spotify.

In het voorjaar van 2013 bracht de Rotterdamse artiest nog een plaat genaamd ‘D.R.E.A.M.S’. uit. Dit EP telt acht tracks en samenwerkingen met o.a. Ali B, Lange Frans en Kleine Viezerik. Om dit EP te presenten kwam Bollebof ook nog bij Rotjoch langs voor een Studiosessie.

In de jaren daarna horen we Bollebof steeds van op club tunes. In 2015 scoorde de Rotterdammer een alsolute hit door samen te werken op de track Round & Round. Het kan bijna niet anders dat je deze track van Dyna, F1rstman, Lil Kleine en Bollebof al eens hebt gehoord. Met bijna 30 miljoen streams op Spotify en 35 miljoen views op YouTube bestormde deze track te hitlijsten.

In de jaren daarna bracht Bollebof naast rap ook Kizomba muziek uit. In 2017 verschijnt het album Um Ka Esquesé. Ook met de hits houdt het niet op: Money Money (van F1rstman met Lijpe en Josylvio) en Paris (van Frenna met Idaly en Chivv) zijn tracks die je niet ontgaan kunnen zijn in de club. De meeste recente is ‘De Prijs’, samen met Chivv en Young Ellens.

In 2020 tekende de rapper uit Rotterdam bij het ROQ ’N Rolla music van Jebroer. Door de jaren heen hoorde we een steeds volwassener en muzikaler wordende Bollebof, iets wat perfect past bij ROQ ’N Rolla. Door het coronavirus gingen veel shows niet door, en liep de hij veel inkomsten mis. De rapper was genoodzaakt om bij een bedrijf extra bij te werken. Deze ervaring deelt hij in zijn ‘Bollebof Vlog’.

Ondertussen is Bollebof weer druk bezig met muziek. Vorige week nog bracht hij de track ‘Vejo’ uit. Houd deze man dus in de gaten! Vandaag neemt Barz je in ieder geval mee naar 2011. Een classic sessie van Bollebof, nu online!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.